Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

Ако га чувате поред ОВОГ воћа, брже ће сатрулити: Како се правилно одлаже КРОМПИР?

Кромпир "не трпи" ниске температуре, као ни једно воће.

1635350428_potato-g475af4047_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Не важи правило за сваку намирницу да се мора чувати у фрижидеру како би јој се продужио рок трајања. То је и случај са кромпиром, који треба одложити на тамном и хладномм месту, које има проток ваздуха.

Уколико се пак кромпир остави у фрижидеру, промениће му се укус.

Прочитајте још: ПЕЧУРКЕ не треба никад прати, али зато БАНАНЕ и МАНДАРИНЕ ДА: Знате ли које СВЕ намирнице морају "под воду" пре употребе?

Скроб из кромпира, услед хладноће, брже се претвара у шећер, па ће тако укус самог кромпира који је чуван у фрижидеру бити слађи, а кромпир ће бити тврђи.

Ипак, то није једино правило у вези са одлагањем ове, многима омиљене, намирнице.

Кромпир се брже квари ако се стави поред јабука

Према мишљењу стручњака, јабуке емитују висок ниво гаса етилена, што доводи до прераног кварења кромпира. Не реагује само кромпир тако на јабуке: исто ће се догодити и са бананама, кивијем, мангом или дињом.

"Зрело воће и поврће емитује више етилена. Ако се поред њих налазе одређене намирнице, гас ће утицати на њихово сазревање“, кажу стручњаци.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas