· · Коментара: 0
кување

Један трик води нас до најукуснијег КРОМПИР ПИРЕА: Припремите и уживајте

Већина воли кромпир.

1615908125_Depositphotos_46346373_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Кромпир је свакако увек на менију као прилог, али и често као главно јело, онда када нисмо сувише инспирисани и када немамо времена да своје кулинарске способности покажемо у пуном сјају.

Прочитајте још: Шест изненађујућих начина за коришћење МАСЛИНОВОГ УЉА у домовима

Припремамо га на много начина - печеног у рерни, прженог, бареног - а кромпир пире је чини нам се најједноставнији за припрему. Ипак, и ту постоји цака у којој многи правимо грешку.

Чини нам се да ту нема превелике мудрости, скувамо кромпир док се не "распадне", па га потом умутимо миксером или бледнером. Додамо маргарин, зачине и млеко. Кувари тврде да код последњег састојка најчешће правимо грешку јер стављамо хладно млеко и зато настају грудвице.

Прочитајте још: Без хемикалија: Направите сами смесу за ЧИШЋЕЊЕ ПРОЗОРА од само два састојка

Никада немојте да додајете хладно млеко, већ га претходно угрејте на шпорету. На тај начин ћете добити савршено пенасти пире без грудвица. Важно је још и да изаберемо прави кромпир - млади или стари, бели или црвени, свеједно је, важно је само да је тзв. брашнасти кромпир, који је савршен за гњечење.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.