· · Коментари: 0

Како да искористите АВОКАДО на најбољи могући начин? Више неће моћи да вам пропадне

Авокадо је врло здрава и хранљива намирница, али често нам поцрни и пропада.

1648720981_avocado-ge248b98ca_640.jpg
Фото: Пиксабеј

С обзиром да авокадо није нимало јефтин, често нам се деси да купљени авокадо поцрни и пропадне. Овде вам објашњавамо како да спречите његово старење и како све можете да га користите.  

Прочитајте још: ТРИК СА ШИБИЦАМА: Убаците их у воду у којој кувате јаја и решите проблем који мучи сваку домаћицу

Зрео током целе године 

Да бисте имали савршено зрео авокадо током целе године, исеците га на пола, извадите му коштицу и премажите га лимуновим соком. Припремљени авокадо ставите на папир за печење, а затим у замрзивач. Када се стврдне, половине авокада можете ставити у кесу и одмрзнути кад год пожеите.

База за смути 

Пасирани авокадо можете замрзнути у калупима за лед, а коцке авокада послужиће вам као одлична база за различите смутије. У блендеру измиксајте авокадо и лимунов сок, смесу ставите у калуп за лед и замрзните. Тако ћете увек имати одвојену малу количину авокада за јутарњи смути. 

Брзо сазревање у рерни 

Не постоји ништа горе од трвдог авокада у моменту када желите да га конзумирате. Али постоји брзо решење - авокадо може брзо да сазри у рерни. Чврсто замотајте цео авокадо у фолију и пеците га у рерни на сто степени 10 минута. Авокадо неће бити у потпуности зрео, али ће од њега сада моћи да се направи жељено јело! 

Да не поцрни 

Након што сте исекли авокадо на комаде, ставите га у посуду са исеченим црвеним луком! На тај начин авокадо неће оксидирати. Лук производи сумпорне гасове који заустављају оксидацију авокада. Мирис лука неће утицати на укус авокада. Такође спречавање оксидације авокада може се урадити и са премазивањем маслиновог уља преко половине авокада, јер на тај начин се ствара заштитни слој који спречава његову оксидацију. 

Авокадо као замена за маслац 

Желите да спремите омиљени десерт, али немате маслац или желите да пробате здравију верзију посластица? Замените маслац авокадом у припреми теста за брауније, мафине и друге колаче. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.