Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да изаберете најслађу лубеницу? Ево на шта треба да обратите пажњу

Дошла је сезона лубеница, па је идеално време да научимо како да изаберемо зрелу и слатку лубеницу у само неколико корака

1688212522_profimedia-0169615219.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Пре него што купите лубеницу обратите пажњу на неколико детаља.

Линије

Боја лубенице помаже да се укаже на зрелост воц́а. Требало би да изаберете ону која има значајније изражене пруге. Зеленкасте пруге треба да буду тамнозелене, док бледе пруге треба да буду светложуте.

Пронађите поље

Вероватно један од најважнијих показатеља квалитета лубенице је  пегавост лубенице при њеном врху.  Ова ознака показује где је лубеница лежала на земљи док је сазревала. По правилу, боја треба да буде кремасто жута или скоро наранџаста, што указује на лубеницу пуног укуса. Ако је бела или светложута, одаберите другу.

Прегледајте стабло

Да бисте изабрали лубеницу која је имала довољно времена да сазре, треба да прегледате њену стабљику која треба да буде сува и жуто-браон. Зелена стабљика може значити да лубеница још није зрела и да ц́е јој недостајати укуса и слаткоц́е.

Куцните

Прво лагано куцните и слушајте звук који производи. Ако висина звука звучи дубоко и шупље, воц́е има више воде и вероватно је зрелије. Насупрот томе, ако ваше куцање звучи гласније и гушц́е, то може значити да је ваша кора предебела и да воц́е није у потпуности сазрело.

Изаберите округли облик

Потражите лубеницу која је заобљенија и равномернијег облика, за разлику од овалне.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas