Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
кување

Како да спремимо ПАХУЉАСТ ПИРИНАЧ? Због ове грешке постаје лепљив

Пиринач је чест на трпези како као главно јело, тако и као додатак

1651433091_dolsot-nutrition-rice-ge62754410_1280.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Лепљив пиринач, недовољно куван, сув или прекуван само су неки од резултата погрешно куваног пиринча. Али, када једном схватите како да спремите савршено пахуљаст пиринач, више нема грешака.

Кување пиринча

Након што исперете пиринач, сипајте воду (за сваку додатну шољу пиринча додајте још ¾ шоље воде) у велику шерпу са поклопцем. Пустите да проври и посолите.

Прочитајте још: Седам НАЈЧЕШЋИХ ГРЕШАКА које сви правимо када кувамо тестенину: Ово морате да престанете да радите

Сипајте пиринач

Полако додајте пиринач у кључалу воду. Промешајте једном или тек толико да се одвоји пиринач. Користите дрвену кашику да одвојите све грудве. Трудите се да не мешате превише јер управо то доводи до тога да пиринач постане лепљив.

Не мешајте пиринач током кувања!

Ставите поклопац

Уверите се да поклопац добро стоји на лонцу и укључите средњу температуру. Пустите да се пиринач кува нешто мање од 20 минута, а затим склоните са ватре и оставите га у шерпи  још 5 минута.

Сервирање пиринча

Пре сервирања пиринач промешајте виљушком како бисте одвојили зрна. Ако је пиринач готов пре него што сте спремни да га послужите, ставите крпу преко шерпе, вратите поклопац и оставите га на страну. Крпа ц́е апсорбовати вишак влаге и кондензацију, помажуц́и да не настане прекуван и кашаст пиринач.

БОНУС ВИДЕО

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas