· · Коментари: 0
САВРШЕНО

Како да вам ПОВРЋЕ не буде суво или гњецаво? Подесите аларм на ОВО време!

Волите поврће из рерне? Уз овај савет ћете постати мајстор у спремању.

1629201539_Depositphotos_70154877_xl-2015.jpg
ФОТО: Депозит

Запечено поврће у рерни је савршен додатак ручку или вечери, међутим, колико нас зна које је оптимално време печења у рерни? Уколико претерате, поврће ће бити осушено и  безукусно, а уколико га прекратко печете, остаће на граници између сировог и само ће оставити недовршен укус у устима.

Дајемо вам смернице за идеално печено поврће.

Прочитајте још: Како да ПРАВИЛНО замрзнете паприке? Трик са ТЕПСИЈОМ који сигурно нисте знали!

Фото: Депозит

Савршено време

За почетак, треба да напоменемо да рерну треба претходно да загрејете на 180 степени, поврће равномерно распоредите на плеху, зачините и прелијете маслиновим уље.

А сада, време!

Зелена боранија - 10 минута.

Шпаргла -12 до 15 минута.

Тиквица - 12 до 15 минута.

Броколи - 20 до 25 минута.

Бундева - 20 до 25 минута.

Паштрњак - 20 до 25 минута.

Карфиол - 20 до 25 минута.

Шаргарепа - 25 до 30 минута.

Црни и црвени лук - 25 до 30 минута.

Сладак кромпир - 30 и 35 минута.

Обичан кромпир - 35 до 40 минута.

Прокељ - 35 до 40 минута.

Сад кад знате минутажу, знате и којим редом да печете поврће за најукусније резултате.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.