Ако сте купили горке орахе, не бацајте их, можете да им вратите леп укус на овај једноставан начин.

Ораси су чест састојак колача, пита и других ђаконија. Али, може да се деси да ораси које сте купили буду горки.
Немојте да их баците, јер постоје два начина да орасима повратите леп укус. Важно је да знате да горчине из ораха можете да се решите само ако она није настала неправилним условима складиштења или кварењем ораха.
Језгра ораха потопите у воду. Ставите их у дубоку посуду и сипајте у њу воду собне температуре да их покрије. Исперите их, а затим сипајте нову воду. Поновите поступак неколико пута. Као резултат, филм ће бити уклоњен са ораха, а он најчешц́е ствара горчину. После ћете моћи да их користите за прављење колача.
Други начин да уклоните горак укус ораха јесте да их загрејете у тигању. На овај начин, не само да се уклања слој који даје горчину, вец́ ораси добијају мало другачији укус, јер ц́е бити пропржени, али тај укус ораха је савршен за торте и колаче.
(Информер)
БОНУС ВИДЕО