Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Одличан додатак јелима, али да ли је потребно да оперемо КРОМПИР пре припреме?

Кромпир је једна од најсвестранијих намирница

1669896959_shutterstock_640260670.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Добро се слаже са већином намирница, па је савршен додатак бројним јелима. Можете да га припремите у мноштбо облика, а увек ће бити укусан.

С обзиром на то да се углавном пече, поставља се питање да ли кромпир треба да се опере пре припреме?

Укратко, да. Веома је важно опрати кромпир пре саме припреме. Кромпир се налази на листи производа са  пестицидима, тако да је посебно важно да се решите свих штетних остатака. То је коренасто поврц́е, што значи да се узгаја под земљом. Из ових разлога, важно је очистити кромпир, чак и ако планирате да га љуштите.

Прочитајте још: Решење за ноћну мору свих ДОМАЋИЦА: Три савета која ће вам помоћи уколико сте купили ГОРКЕ ОРАХЕ

Када једном оперете кромпир, најбоље је да почнете одмах да га припремате, да га не одлажете. То је зато што кромпир који је опран може да постане легло штетних бактерија.

Како очистити кромпир?

Почните тако што ц́ете изабрати добар кромпир који је чврст на додир и нема много промена боје и флеке. За чишц́ење кромпира није потребно много времена, потребна вам је само хладна вода и четка за поврц́е. Ако желите да кора кромпира постана хрскава, обавезно га осушите пешкиром пре него што поченете са припремањем јела.

Кромпир потопите у хладну воду да лакше скинете прљавштину. Пустите да одстоји до 30 минута. Извадите кромпир из воде и истрљајте га четком за поврц́е под хладном текуц́ом водом да бисте уклонили прљавштину.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas