Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КУЛИНАРСТВО

Овај састојак сви избегавају кад спремају ТОРТЕ и КОЛАЧЕ, а невероватно је КОРИСТАН

Један састојак из кухиње може вам "спасити" укус колача, али скоро нико га не користи.

1631995821_food-3048440_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

У многим изворним рецептима за слаткише, торте и колаче на списку састојака налази се и со. Међутим, како се со разликује по укусу од осталих стандардних састојака за припрему било којег десерта, многе домаћице ће је избећи.

Међутим, управо со може "спасити" укус колача или торти, иако то можда звучи невероватно. Такође, не морате се бринути да ће ваш десерт због мало соли постати слан.

Прочитајте још: ПЕЧУРКЕ не треба никад прати, али зато БАНАНЕ и МАНДАРИНЕ ДА: Знате ли које СВЕ намирнице морају "под воду" пре употребе?

Веровали или не, прстохват соли у десертима осигураће сладак укус. Поред тога, природна арома састојака може да се боље развије, тако да со заправо делује као природни појачивач укуса.

Со и шећер су заправо супротности које се међусобно привлаче.

Со ће умањити горак укус

Со ће смањити горак укус који може настати услед дугог печења, поа ће тада слатки укус постати израженији. Такође, ако вам је кафа превише горка, слободно је зачините са мало соли.

Тесто ће се брже подићи уз помоћ соли

Попут квасца, и со игра битну улогу када је добро тесто у питању. Упркос томе што се не препоручује мешање ова два састојка, тесто ће бити глађе и лакше ће се обликовати ако му уз квасац додате мало соли.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas