Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

САЧУВАЈТЕ СИТНИМ КОЛАЧИМА СВЕЖИНУ: Једноставним корацима учинићете да ваше омиљене посластице дуже остану свеже

Следите упутства, и сладићете се њима као да сте их тек направили

1672062507_shutterstock_373364683-kolaci-sitni-text.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Последња ствар коју желите да се догоди је да након што уложите време и труд у прављење колачића, откријете да су се брзо стврднули и осушили.

Срећом, ово можете спречите у само неколико једноставних корака.
Пре свега, када испечете колачиће и извадите их из рерне, обавезно им дајте довољно времена да се охладе, у ономе у чему су се пекли, пре него што их пребаците на решетку за хлађење.
Тек тада можете да их сервирате. Ако их не пустите да се потпуно охладе, топлота која зрачи из колачића ће створити кондензацију у посуди у којој се налазе, што ће с временом уништити њихову текстуру, па нећете пожелети да их изнесете на трпезу.

Прочитајте још: Колико заправо СВИЊСКО ПЕЧЕЊЕ сме да стоји у ФРИЖИДЕРУ: Мало ко зна прави РОК ТРАЈАЊА

Фото: Схуттерстоцк

Када се колачићи потпуно охладе, пребаците их у пригодну посуду која се херметички затвара, како би спречили улазак спољашњег ваздуха и влаге (хрскави колачићи не подносе влагу). Ако се ипак догоди да поклопац добро не леже на кутију, уђе мало ваздуха и колачићи отврдну, не би било лоше да их пребаците у кесу, и на њих ставите комад хлеба. Намирница коју сви имамо у кући, учиниће да смекшају! Може да помогне и комад јабуке.
Ако су ситни колачи преливени глазуром, обавезно ставите папир за печење између њих да се не би залепили. Иначе, суве ситне колаче и оне који су кремасти, или са глазуром, никада не треба заједно да стављате – већ их разврстајте.

Прочитајте још: Рецепт за ПОСНУ БАЈАДЕРУ: Многима омиљени ситни колач

На собној температури, тако обезбеђени ће остати свежи пардана. У замрзивачу можете дуже да их чувате, три-четири месеца (чупавци, мафини), неке и шест месеци (ванилице, жербо коцке, мимоза коцке, чоко кексиће) у кеси за замрзавање или у кутији, такође са херметичким поклопцем, која трпи ниску температуру.

Фото: Схуттерстоцк

Ако су ваши колачићи направљени с лиснатим тестом, требало би прво да их ставите на бар 30 минута у фрижидер, како би се постепено охладили. Прескочите ли овај веома значајан корак, лако може да се догоди да попуцају, или се распадну кад пожелите да их извадите из замрзивача.
Иначе, поступак одлеђивања ситних славских и празничних колача , више је него једноставан: кад их извадите из замрзивача, оставите да одстоје на собној температури до сат времена.

Изгледаће фантастично и имаће божанствен укус – као да сте их тек направили!

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas