Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

САВРШЕН РЕЦЕПТ ЗА ВРЕЛЕ ДАНЕ: Ево како да на најбржи начин испохујете ТИКВИЦЕ и уживате у њиховом савршеном укусу

Застине су и врло ароматичне, а уз њих можете да једете и фета или свежи сир, ајвар или чак и месо

1754743451_shutterstock_140569330.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Поховане тиквице, као лагани оброк који се брзо прави су савршено јело за топлије, прве пролећне дане. Поховане тиквице су одличан избор оброка када време постаје топлије, јер су лагане и брзо се праве. Застине су и врло ароматичне, а уз њих можете да једете и фета или свежи сир, ајвар или чак и месо. Можда ћете желети да направите и ролнице од тиквица пуњене сиром и спанаћем. А ево и како да направите поховане тиквице.

Састојци:

2-3 средње тиквице
2 јајета
1 кашика прашка за пециво
1/2 кашичице соли
1/2 шоље вишенаменског брашна
Уље за пржење

Припремите тиквице

Да бисте направили поховане тиквице, добро оперите тиквице и одрежите оба краја. Затим нарендајте тиквице помоц́у рендеа. Нарендајте све тиквице на овај начин. Додајте им со и промешајте. Оставите посуду на страну 15-20 минута. На овај начин ће со да извуче воду из тиквица. Док стоје, промешајте их 1-2 пута. После отприлике 20 минута приметиц́ете да су тиквице испустила много воде. Рукама их добро исцедите и ставите у другу чинију.

Направите смесу

У посуду са оцеђеним тиквицама додајте јаја, брашно и прашак за пециво. Додајте и мали прстохват соли. Мешајте да се сви састојци сједине. Приметиц́ете да је смеса у овом тренутку веома густа. Оставите је да одстоји 5-7 минута пре пржења. У шерпу или тигањ који ц́ете користити за пржење тиквица додајте уље и загрејте средњу температуру.

Пржите тиквице

Када се уље загреје, још једном промешајте смесу и кашиком убацујте део по део смесе у уље. Пржите сваки комад по 2-3 минута са сваке стране док дно не добије златно браон боју и створи корицу. Пажљиво окрените на другу страну и пржите још 2 минута. Када је сваки комад испржен, пребаците га на тањир обложен папиром да се оцеди вишак уља. Сервирајте их топле. Уживајте у похованим тиквицама!

(СтварУкуса)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas