Oglas
· · Komentari: 0

SAVRŠEN RECEPT ZA VRELE DANE: Evo kako da na najbrži način ispohujete TIKVICE i uživate u njihovom savršenom ukusu

Zastine su i vrlo aromatične, a uz njih možete da jedete i feta ili sveži sir, ajvar ili čak i meso

1754743451_shutterstock_140569330.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Pohovane tikvice, kao lagani obrok koji se brzo pravi su savršeno jelo za toplije, prve prolećne dane. Pohovane tikvice su odličan izbor obroka kada vreme postaje toplije, jer su lagane i brzo se prave. Zastine su i vrlo aromatične, a uz njih možete da jedete i feta ili sveži sir, ajvar ili čak i meso. Možda ćete želeti da napravite i rolnice od tikvica punjene sirom i spanaćem. A evo i kako da napravite pohovane tikvice.

Sastojci:

2-3 srednje tikvice
2 jajeta
1 kašika praška za pecivo
1/2 kašičice soli
1/2 šolje višenamenskog brašna
Ulje za prženje

Pripremite tikvice

Da biste napravili pohovane tikvice, dobro operite tikvice i odrežite oba kraja. Zatim narendajte tikvice pomoću rendea. Narendajte sve tikvice na ovaj način. Dodajte im so i promešajte. Ostavite posudu na stranu 15-20 minuta. Na ovaj način će so da izvuče vodu iz tikvica. Dok stoje, promešajte ih 1-2 puta. Posle otprilike 20 minuta primetićete da su tikvice ispustila mnogo vode. Rukama ih dobro iscedite i stavite u drugu činiju.

Napravite smesu

U posudu sa oceđenim tikvicama dodajte jaja, brašno i prašak za pecivo. Dodajte i mali prstohvat soli. Mešajte da se svi sastojci sjedine. Primetićete da je smesa u ovom trenutku veoma gusta. Ostavite je da odstoji 5-7 minuta pre prženja. U šerpu ili tiganj koji ćete koristiti za prženje tikvica dodajte ulje i zagrejte srednju temperaturu.

Pržite tikvice

Kada se ulje zagreje, još jednom promešajte smesu i kašikom ubacujte deo po deo smese u ulje. Pržite svaki komad po 2-3 minuta sa svake strane dok dno ne dobije zlatno braon boju i stvori koricu. Pažljivo okrenite na drugu stranu i pržite još 2 minuta. Kada je svaki komad ispržen, prebacite ga na tanjir obložen papirom da se ocedi višak ulja. Servirajte ih tople. Uživajte u pohovanim tikvicama!

(StvarUkusa)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas