· · Коментари: 0
прање веша

Ствари не миришу лепо, а флеке су и даље ту? Решење за проблеме са веш машином

Ако приметите мање резулатте од очекиваних када избадите веш из машине за прање, обратите пажњу на следеће ствари.

1630069299_27f51bb7e571d1c9cc98f589751aa122e61d844c.jpg
Фото: Депосит

Извукли сте одећу из машине за прање веша, а она ипак не мирише како сте очекивали? Могуће да је направљена нека грешка приликом прања, механича или људска грешка.

Одеча је замршена

Уколико приметите овај проблем могуће је да сте је преоптеретили. Одаберите циклус са блажим испирањем и центрифугирањем.

Прочитајте још: Исполирајте сребро или апарате у кухињи: Маслиново уље има широку примену

Одећа није чиста, флеке су и даље ту?

Одећа неће бити чиста ако је машина за прање веша преоптерећена. Вода и детерџент морају да дођу до сваке површине како би се у потпуност све очистило. Уколико је просто за стављање прашка или детерџента за прање  зачепљено, недовољно детерџента ће допрети до одеће и смањити ефикасност. Очистите дозаторе тако што ћете сипати загрејано бело сирће и покренути циклус топле воде са празном машином за прање. Можете и скроз да их извучете из машине и очистите. 

Прочитајте још: Продужите им РОК ТРАЈАЊА: Како се правилно чувају КУВАНА ЈАЈА у фрижидеру?

Одећа не мирише чисто?

Мириси се могу пренети са нечисте машине за прање на тканине. Темељито очистите машину за прање веша. Важно је и да је не преоптерећујте. Одећи је потребан простор за кретање и дозвољавање детерџента и воде да допре до свих површина.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.