· · Komentari: 0
pranje veša

Stvari ne mirišu lepo, a fleke su i dalje tu? Rešenje za probleme sa veš mašinom

Ako primetite manje rezulatte od očekivanih kada izbadite veš iz mašine za pranje, obratite pažnju na sledeće stvari.

1630069299_27f51bb7e571d1c9cc98f589751aa122e61d844c.jpg
Foto: Deposit

Izvukli ste odeću iz mašine za pranje veša, a ona ipak ne miriše kako ste očekivali? Moguće da je napravljena neka greška prilikom pranja, mehaniča ili ljudska greška.

Odeča je zamršena

Ukoliko primetite ovaj problem moguće je da ste je preopteretili. Odaberite ciklus sa blažim ispiranjem i centrifugiranjem.

Pročitajte još: Ispolirajte srebro ili aparate u kuhinji: Maslinovo ulje ima široku primenu

Odeća nije čista, fleke su i dalje tu?

Odeća neće biti čista ako je mašina za pranje veša preopterećena. Voda i deterdžent moraju da dođu do svake površine kako bi se u potpunost sve očistilo. Ukoliko je prosto za stavljanje praška ili deterdženta za pranje  začepljeno, nedovoljno deterdženta će dopreti do odeće i smanjiti efikasnost. Očistite dozatore tako što ćete sipati zagrejano belo sirće i pokrenuti ciklus tople vode sa praznom mašinom za pranje. Možete i skroz da ih izvučete iz mašine i očistite. 

Pročitajte još: Produžite im ROK TRAJANJA: Kako se pravilno čuvaju KUVANA JAJA u frižideru?

Odeća ne miriše čisto?

Mirisi se mogu preneti sa nečiste mašine za pranje na tkanine. Temeljito očistite mašinu za pranje veša. Važno je i da je ne preopterećujte. Odeći je potreban prostor za kretanje i dozvoljavanje deterdženta i vode da dopre do svih površina.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.