Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Тајна врхунских ПЕКАРА: Ево који састојак треба да додате да би ХЛЕБ дуго остао свеж и да се не би мрвио

Пекар открио тајни састојак који додаје тесту када меси хлеб

1699798114_Foto-shutterstock-hleb.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Нико не воли хлеб и пецива „од јуче“, ни старе од неколико сати. Када их купујемо у пекари, обично питамо продавце да ли је свеже, размишљајуц́и да ли је скоро изашло из рерне.

У продавницама се свежина проверава „додиром“ или притискањем пецива, па ц́ете у свакој продавници видети такозване „професионалне пипаче“, најчешц́е старије људе који овом техником пре куповине проверавају на десетине векни.

Ако се након притискања тесто брзо врати у првобитно стање – свеже је. Ако остане „спљоштен“, боље га заобиђите.

Ако правите хлеб код куц́е, вероватно сте приметили да он обично брже стари и постаје мрвљив од оног из пекаре, али у чему је тајна?

Који састојак додају пекари, па је тесто дуго свеже и меко као памук?

Цака је у једном неочекиваном састојку, а то знају само професионалци!

– Век трајања пекарских производа, хлеба, мафина и колача можете продужити додавањем кашике меда у тесто. Захваљујуц́и овом тајном састојку, мафини, лепиње и хлеб остају дуго свежи и не мрве се – објашњава професионални кувар из „Хаггис Пуб & Китцхен“.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas