Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЧИШЋЕЊЕ

Тежак за одржавање, али ЛЕП: Три САВЕТА како да РАВНА ПЛОЧА буде као нова

Стаклено-керамичка површина шпорета са равном плочом много је осетљивија од “обичне”, па може да се лако огребе и оштети неадекватном употребом.

1602248789_Depositphotos_186089632_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Многе су предности стакло-керамичке, популарно зване “равне” плоче на шпорету, почевши од мање потрошње струје (у штедњи се највише истичу индукционе), преко брзине загревања, мањег простора који заузима, па до естетике.

Међутим, једна од мана оваквог шпорета, која домаћицама задаје главобољу, је чишћење, односно одржавање које је захтевније у односу на класичне моделе са ринглама.

Прочитајте још: Ове НАМИРНИЦЕ не треба ПОДГРЕВАТИ: Могу да изазову озбиљне ПРОБЛЕМЕ

Све ово често делује као баук, па уплаши потенцијалне кориснике пре него што купе шпорет, а неретко их и натера да се предомисле, у корист класичног модела. Ако се одлучите да га купите пратите ових неколико савета за правилно одржавање плоче.

Као из радње Фото: Депозит
  • Увек купујте средства за чишћење на којима је наглашено да су за стакло-керамику.
  • Ако вам нешто искипи или се залепи мрвица хране, сачекајте да се плоча охлади па одмах скините магичном крпом умоченом у топлу воду и одговарајућим детерџентом.
  • Ако је, пак, реч о “тежој” запрљаности, употребите шпатулу, односно стругалицу, посебно дизајнирану за ову врсте плоче.
Користите специјалну стругалицу са жилетом за чишћење плоче.

Она у себи садржи жилет којим би требало да полако гребете по плочи. Ни случајно немојте то да радите под било којим другим углом до оног од 30 или 35 степени, дакле готово хоризонтално, јер ћете лако огребати плочу.

Прочитајте још: Хладни дани обавезно доносе и "ЈАЧУ ХРАНУ"? Не наседајте на завере, ево које ВИТАМИНЕ морате уносити

Посебан крем Фото: Депозит

Такође, прислањајте је целом ширином, никако само ћошковима, из истог разлога. Чим очистите шпорет, посушите га и изгланцајте меком, сувом крпом.

Користите специјалан крем, намењен овим шпоретима.

Најбоље би било да користите специјалан крем, намењен искључиво овој врсти шпорета, који је скупљи али и ефикаснији од обичног средства за чишћење. Користи се тако што га поспете по површини па потом, кружним покретима, чистите меком крпом, на крају исперете, такође крпом од меканог материјала, и посушите. Водите рачуна о томе да течност не доспе на сензоре који се односе на команде осетљиве на додир, јер може да блокира шпорет.

После овог трика шпорет ће изгледати као нов:
Потопите меку, микрофибер крпу у пену раствора благог детерџента и топле воде, па је добро исцедите. Поспите соду бикарбону по шпорету, па га потпуно прекријте исцеђеном крпом. Оставите да тако одстоји 15 минута, па оперите шпорет сунђером и меком, влажном крпом. Посушите одмах и уживајте у високом сјају ваше плоче.

Прочитајте још: Како да УРАДИТЕ важну СТВАР коју ни ЧАК Норис НЕ МОЖЕ!

За крај, не заборавите да увек користите само оно посуђе које је предвиђено за шпорете са стакло-керамичком плочом, јер свако друго може да га оштети.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas