Oglas
· · Komentari: 0

TRIK SA ŠIBICAMA: Ubacite ih u vodu u kojoj kuvate jaja i rešite problem koji muči svaku domaćicu

Male tajne velikih kuvara

1647980394_egg-g627437d00_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Retko ko ne ume da skuva jaje, jer je to najednostavnije. Viršle ili jaja se samo ubace u vodu i pričeka se par minuta i jelo je gotovo. Ali, tokom kuvanja dešava se da jaja puknu. Kada se to desi, protein iscuri i vi nećete više imati tako ukusan obrok.

Pročitajte još: Legendarni recepti iz 1980. godine: Da li biste probali nešto od ovoga?

Ali, ne znaju svi za trik koji će im pomoći da savrešno skuvaju jaja. Svi znaju za one "cake" kao što je dodavanje soli ili sirćeta u vodu, kako bi ljuska ostala netaknuta. Sada dodajte šibicu ili čačkalicu.

Ovo vam možda deluje čudno, ali šibice ili čačkalice sprečavaju protein da iscuri, čak i u slučaju male pukotine u ljusci. Za ovo nema objašnjenja, ali mnogi profesionalni kuvari su primetili da ovaj metod uvek funkcioniše. Nemojte koristit previše šibica, dovoljno je da ubacite 3-5 komada u vrelu vodu. Nakon 10 minuta, kada se jaja ohlade, proverite da li su oštećena.

BONUS VIDEO:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas