Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРИК ЗА ВАЗДУШАСТУ ГИБАНИЦУ: Искусне домаћице откриле како да направите ово традиционално јело на најбољи начин

Испробајте трик за савршену гибаницу

1703258474_Foto-shutterstock-gibanica.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Гибаница, чувена српска пита, спада међу најомиљенија јела, а свака домаћица има свој рецепт, који се често разликује у ситним детаљима.

Основни састојци за сваку гибаницу укључују коре, сир, кајмак, јаја и уље. Коре се обично умачу у смесу и ређају у тепсију. Али, постоји трик који вам откривамо, а који ће вам помоћи да ваша гибаница буде ваздушаста и да успе из првог покушаја.

Да бисте направили савршену гибаницу, не требате додавати необичне састојке. Све што треба урадити јесте исећи коре на траке и потом их умачете у смесу. Након тога, готову гибаницу преврните на четири шоље како би се охладила наопачке, што ће јој помоћи да остане ваздушаста под утицајем гравитације. Оставите је да се хлади на тај начин око 20 минута. И то је све што вам је потребно да направите једну од најукуснијих пита икада.

Алтернативно, можете оставити коре целе и умачете их у смесу, а затим их ређати у тепсију. Важно је напоменути да не требате стављати кору на дно, већ одмах ређати изгужване коре, јер ће се поједини комади сира лепо запећи и дати корици додатну арому.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas