Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Трикови са савршен ПИРЕ КРОМПИР: Уколико будете пратили следећа упутства он ће увек бити савршено кремаст и укусан

Трикови за пире кромпир које морате да испробате

1704373251_Foto-Shutterstock-pire-krompir1.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Кад је у питању пире кромпир, омиљени оброк који воле и најмлађи, често нам се чини како ту збиља немамо што да погрешимо, али неретко се догоди да на крају нисмо 100 посто задовољни укусом.

Овај популарни прилог од кромпира не одузима пуно времена за припрему, али то не значи да је једноставно направити га.

Пире кромпир по узору на оне из најбољих ресторана захтева посвећеност и познавање неколико трикова уз помоћ којих ћете избећи лепљиви, воденасти или безукусни оброк.

Ево о чему морате водити рачуна при припреми пире кромпира:

Увек посолите воду у којој кувате кромпир

Кад се крумпир скува, грануле скроба набубре и упије воду, уколико сте у воду претходно додали со. Со је увек добро додати у воду на самом почетку, јер, не само да ће пире бити укуснији, већ ће вам на крају бити потребна много мања количина соли.

Добро процедите кромпир након кувања

Након кувања добро исцедите сву воду у којој су се кромпири кували, како се не би претворили у воденасту кашу. Можете чак тако оцеђене кромпире да вратите у празну шерпу и угреје те их минут, два на штедњаку, како би били потпуно сухи и спремни за даљну припрему.

Кромпир немојте стављати у врућу воду

Потопите их у хладну воду, додајте со и чекајте да вода проври, а потом смањите ватру. Ако кромпире кувате од почетка у врућој води, врло вероватно се неће равномерно скувати. Спољни слој кромпира ће се почети да се распада, док ће унутрашњост остати сирова.

Користите погрешан прибор

Кромпири су препуни скроба, што значи да их не треба превише миксати и гњечити. Уколико користите миксер или блендер, скроб се згусне и претвара у лепљиву масу, зато се радије послужите обичном виљушком или гњечилицом за кромпир. И нежно мешајте како на крају не бисте добили нимало привлачну лепљиву масу.

Маслац и млеко нека одстоје на собној температури

Увек пустите маслац да одстоји на собној температури пре него што га отопите у врућем кромпиру, а затим додајте топло млеко или павлаку које ће се много лакше сјединити с кромпиром и неће га охладити.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas