Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

У сусрет ПОСНОМ Ђурђевдану: Начини како да спремите рибу, а да вам се кућа не осећа на њу кад дођу гости

Испробајте ове методе за припрему рибе, можда нису нешто на шта се навикли, али ће бити корисне за уклањање непријатних мириса

1651674203_seafood-ge4287a9c3_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Према статистичким подацима људи који се определе да једу рибу, радије ће је јести у ресторанима него што ће је спремати код куће, баш због непријатног мириса који дуго остаје у вашој кући. Поготово ако спремате ручак за госте, пре него што дођу. 

Прочитајте још: Шта је ЛИМУНОВА ТРАВА? Има врло јединствен укус и може оплеменити ваша јела, а ево како да је користите!

Како да се риба мање осећа при спремању? 

Стручњаци увек препоручују да кувате рибу што је пре могуће и то ултра свежу, на дан када је купите. То је зато што риба садржи хемикалију звану триметиламин оксид која мирише на амонијак док се разлаже. Што дуже држите рибу, то ће се више осећати када је спремате.  Ако вам је нереално одмах припремити рибу, купите упаковану или свеже смрзнуту рибу или морске плодове.

Многи кувари се заклињу да користе сокове од цитруса или сирће у рибљим рецептима како би кухиња била пријатно мирисна. Други препоручују да одреске и филети трљате ароматичним састојцима као што су бели и црни лук, или их маринирате. Наравно, сви ови састојци имају прилично добар укус са било којом рибом или шкољком.

Али чим ваши филети ударе у отворени тигањ, тај рибљи мирис ће се проширити на молекуле ваздуха, без обзира на све. 

Користите киселине за саламурење и ферментацију да „кувате” своју рибу. Кухиња ће остати без мириса. Међутим, ако нисте склони овом начину припреме рибе, погтово што овако можете јести и рибу и хладну и сирову, онда имамо мало лагоднији начин:  Ако више волите да је риба топла и загрејана пре сервирања, пеците рибу у фолији, преливену аромама по жељи. Фолија или кеса задржава сву пару унутра; када сте спремни да је пробушите, увек можете да то урадите напољу или поред отвореног прозора. Али ако у паковање додате мало лимуновог сока и белог вина, велике су шансе да ћете имати укусан, а не смрдљив, филе шкарпине, бранцина или ораде. 

Слично томе, поширање ће исто задржати испарења у течности за кување или у кесици. Ако уживате у пржењу хране на ваздуху, рибу можете припремити и на овај начин за хрскаву завршницу. Чим се заврши поширање одмах пребаците у фритезу и тигањ само кратко да добије хрскави укус, ако не волите кувану рибу. Тиме ће се знатно смањити мирис рибе, уместо да сте је од почетка пржили. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas