· · Коментари: 0
КУЛИНАРСКА ТАЈНА

Врхунски кувари откривају због чега у смесу за ПАЛАЧИНКЕ треба додати мало ПИВА

Иако звучи невероватно, пиво ће палачинкама дати посебан укус, као и текстуру.

1638103793_pancakes-g2dec7a07e_1920.jpg
Фото: Пиксабеј

Уколико у смесу за палачинке додате мало пива, професионални кувари гарантују да ћете бити одушевљени.

Пиво заправо појачава ефекат прашка за пециво у смеси, односно доприноси да се палачинке мало подигну током печења, али да изнутра остану меке и пахуљасте.

Прочитајте још: Замирисаће цела кућа: Припремите ВАНИЛИЦЕ на старински начин (РЕЦЕПТ)

Пиво ствара угљен диоксид и тако делује као природно средство за дизање, а притом тесто чини растреситим и изразито фином, таквим да се практично топи у устима.

Овај трик ће допринети и да сама текстура палачинки буде веома лепа, ваздушаста и са пуно ситних рупица.

Можете користити било коју врста пива, али имајте на уму да ће врста пива утицати и на то имају ли палачинке мање или више сладак укус. Кувари углавном препоручују да то буде светло пиво.

Када је реч о количини пива, и она треба да буде произвољна, односно зависи од тога колико млека стављате у смесу. Ипак, најчеши савет је да тај однос буде 50:50, односно на једну чашу млека иде једна чаша пива.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.