Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Зашто НИКАД не би требало да држите ЈАЈА у вратима од фрижидера? Уз ОВАЈ савет остаће свежа дупло дуже

Вероватно не размишљате двапут о томе где чувате јаја у фрижидеру, али када је у питању њихово дуже задржавање свежине, постоји право и погрешно место за њихово постављање

1651940421_eggs-g4889e0603_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Наравно, најбоље је држати јаја у фрижидеру, али према речима стручњака требало би да обратимо пажњу где их тачно оставамо, јер место складиштења прави велику разлику.

Већина фрижидера има одређено место за јаја, па чак имају и специјално дизајниране држаче за њих на вратима.

Јаја се најбоље чувају на константној температури, тврде стручњаци. Због тога је боље да се држе на горњој или средњој полици вашег фрижидера.

Ова информација мења све, а ево која логика се крије иза ње.

Врата су један од топлијих делова фрижидера, такође су мање конзистентна јер се отварају и затварају током целог дана. Уместо тога, држите своја укусна јаја на горњој или средњој полици за дуготрајну свежину.

Прочитајте још: Ако одсечете БУЂ СА ХЛЕБА, да ли је онда безбедан за јело? Докторка открила ИСТИНУ, ево да ли смо били у заблуди

Ако уопште не држите јаја у фрижидеру, време је да се ослободите те навике.

Најбоље место за то је не само на средњој полици вашег фрижидера, већ иу њиховој кутији.

Можда није визуелно најпривлачније, али служи сврси.

Јаја су прекривена хиљадама сићушних пора које могу лако да апсорбују мирисе и нежељене бактерије.

Хеалтхлине је објаснио: „Чување јаја у фрижидеру је најбољи начин да бактерије држите под контролом. Свеже јаје које се чува на собној температури почеће да опада у квалитету након неколико дана и мораће да се употреби у року од једне до три недеље. Јаја која се чувају у фрижидеру одржаће квалитет и свежину најмање дупло дуже."

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas