Oglas
· · Komentari: 0

Zašto NIKAD ne bi trebalo da držite JAJA u vratima od frižidera? Uz OVAJ savet ostaće sveža duplo duže

Verovatno ne razmišljate dvaput o tome gde čuvate jaja u frižideru, ali kada je u pitanju njihovo duže zadržavanje svežine, postoji pravo i pogrešno mesto za njihovo postavljanje

1651940421_eggs-g4889e0603_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Naravno, najbolje je držati jaja u frižideru, ali prema rečima stručnjaka trebalo bi da obratimo pažnju gde ih tačno ostavamo, jer mesto skladištenja pravi veliku razliku.

Većina frižidera ima određeno mesto za jaja, pa čak imaju i specijalno dizajnirane držače za njih na vratima.

Jaja se najbolje čuvaju na konstantnoj temperaturi, tvrde stručnjaci. Zbog toga je bolje da se drže na gornjoj ili srednjoj polici vašeg frižidera.

Ova informacija menja sve, a evo koja logika se krije iza nje.

Vrata su jedan od toplijih delova frižidera, takođe su manje konzistentna jer se otvaraju i zatvaraju tokom celog dana. Umesto toga, držite svoja ukusna jaja na gornjoj ili srednjoj polici za dugotrajnu svežinu.

Pročitajte još: Ako odsečete BUĐ SA HLEBA, da li je onda bezbedan za jelo? Doktorka otkrila ISTINU, evo da li smo bili u zabludi

Ako uopšte ne držite jaja u frižideru, vreme je da se oslobodite te navike.

Najbolje mesto za to je ne samo na srednjoj polici vašeg frižidera, već iu njihovoj kutiji.

Možda nije vizuelno najprivlačnije, ali služi svrsi.

Jaja su prekrivena hiljadama sićušnih pora koje mogu lako da apsorbuju mirise i neželjene bakterije.

Healthline je objasnio: „Čuvanje jaja u frižideru je najbolji način da bakterije držite pod kontrolom. Sveže jaje koje se čuva na sobnoj temperaturi počeće da opada u kvalitetu nakon nekoliko dana i moraće da se upotrebi u roku od jedne do tri nedelje. Jaja koja se čuvaju u frižideru održaće kvalitet i svežinu najmanje duplo duže."

BONUS VIDEO:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas