Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ево шта све можете да чистите по кући МАСЛИНОВИМ УЉЕМ: Помешајте га са ОВИМ састојком за ДРВЕНЕ површине

Маслиново уље је више од здравог уља за кување. То је такође алат за чишћење који може да негује површине и олабави мрље, масноћу и прљавштину

1648625552_oil-gcc6102c30_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Следећи пут када направите неред, зграбите крпу и маслиново уље, резултати ће вас одушевити.

1. Апарати од нерђајућег челика

Уклоните масноћу сирћетом, а затим користите мало маслиновог уља (друга уља попут кокосовог уља такође делују) и користите папирни пешкир или крпу. Кружним покретима нанесите уље на своје уређаје од нерђајућег челика. Ово ће уклонити додатну прљавштину и вратити сјај.

Прочитајте још: ЗА КРИСТАЛНО ЧИСТО СТАКЛО: Једноставан ТРИК за чишћење прозора помоћу црног чаја

2. Кожне столице

Маслиново уље — и друга хладно цеђена уља, укључујући уље ораха и пчелињи восак — могу да поправе огреботине, поврате боју и додају сјај истрошеним кожним седиштима (као и ципелама и другим кожним предметима). Само утапкајте мало на меку крпу и нежно је утрљајте.

3. Кухињски ормарићи

Маслиново уље такође може кондиционирати дрво! Покушајте да га помешате са лимуновим соком (један део сока на два дела уља) да бисте га утрљали преко ормара, као и дрвених столова и столица.

4. Тигање од ливеног гвожђа

Ако се у вашем тигању од ливеног гвожђа заглавила храна и немате лимуна у близини, можете да направите пилинг користећи крупну со и маслиново уље да бисте уклонили остатке и одржали површину тигања чистом.

5. Сребрно посуђе

сребрно посуђе често уме да потамни, а заштитни слој од маслиновог уља то може ефикасно да спречи. Само користите меку крпу да истрљате свој прибор за јело са мало уља.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas