Oglas
· · Komentari: 0

Zašto nikada ne bi trebalo da ČUVATE ČAŠE NAOPAČKE: Navika koja donosi više štete nego koristi

Korisnik društvenih mreža postao je viralan nakon što je tvrdio da nikada ne bi trebalo da čuvate čaše naopačke u kuhinjskim ormarićima

1649150029_yu-heng-aEPF2jeKFVM-unsplash.jpg
Foto: Unsplash
Oglas

TikTok zvezda postala je viralna nakon što je svojim pratiocima pokazala zašto nikada ne bi trebalo da čuvaju čaše naopačke u svojim ormanima ili na policama.

U videu koji je do sada prikupio neverovatnih 3,6 miliona pregleda i 128.000 lajkova, korisnik @Bs.hidden.secrets podelio je internet svojim najnovijim kuhinjskim trikom.

Zašto ne naopačke?

Prema popularnom TikTokeru, koji ima više od 76.000 pratilaca, skladištenje čaša naopačke znači da se sva težina prebacuje na ivicu – koju opisuju kao „najkrhkiji deo“ stakla. Vremenom je veća verovatnoća da će se staklo razbiti“, objašnjava on.

Pročitajte još: Evo šta sve možete da čistite po kući MASLINOVIM ULJEM: Pomešajte ga sa OVIM sastojkom za DRVENE površine

Neki su se složili sa savetom TikTok zvezde, a jedna osoba je rekla da je „odvratno čuvati deo iz kojeg pijete na površini“ jer skuplja prašinu.

Ne slažu se svi 

Međutim, većina korisnika je kritikovala video i našalila se da jednostavno morate kupiti „jače“ čaše.

Jedan korisnik je napisao: "Uvek sam ih čuvao naopačke. NIKAD nisam imao problema".

„Nikada mi se nije razbila čaša u 50 godina“, napisala je druga osoba.

„Čuvam ih naopačke da sprečim da se prašina skuplja u staklu... Pucaju, kupujete nove“, dodao je treći.

Savet stručnjaka

Kulinarski producent Kler Langan rekla je da ne postoji „pogrešan način“ da uredite čaše, uz različite metode koje odgovaraju kuhinjama različitih ljudi.

Foto: Piksabej

Međutim, stručnjak za kućno kuvanje preporučuje „čuvanje šolja koje se ređe koriste sa obodom nadole sprečava sakupljanje prašine“.

Kada je reč o delikatnijim staklenim posudama za posebne prilike, kao što su čaše za šampanjac ili čaše za vino, Langanova kaže da je „obično bezbednije“ da se čuvaju uspravno.

Ona dodaje : „Ako ste zabrinuti zbog problema sa prašinom za duže skladištenje ili otvorene police, pažljivo ih odložite obodom nadole.“

Kada su u pitanju deblje čaše - Langanova kaže da ih je bezbedno slagati jednu na drugu - što takođe može pomoći u sprečavanju prašine i takođe pomaže u uštedi prostora.

BONUS VIDEO: 

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas