Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КУВАЊЕ

ЗЛАТНА ПРАВИЛА ПРОФЕСИОНАЛНИХ КУВАРА: Шта све треба да урадите пре него што почнете да кувате

Независно од тога да ли сте професионални кувар или се тек упознајете с основама кувања, ових неколико златних правила сигурно ће вам бити од користи.

1596544877_Depositphotos_81161942_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Организујте свој простор

Вероватно најважније правило којег се придржавају сви професионални кувари каже да све у кухињи мора бити на свом месту. Немојте започињати кување док сви састојци нису припремљени, а кухињски прибор спреман и надохват руке.

Прочитајте још: Познати шефови кухиња ОТКРИВАЈУ како да припремите оброке током стресног периода

Слушајте своје тело

Храна не задовољава само вашу глад, већ и ваше тело. Када испробавате нове комбинације током кувања ваше тело требало би рећи “Одлично!”, а ваш језик требао би додати “Зашто не?!”.

Фото: Пиксабеј

Кувајте са намером

Док кувате, покушајте бити свесни онога што радите. На неки начин, ради се о врло интимном процесу – некоме дајете нешто што ће они унети у свој организам, стога је јако важно да ваше јело припремите с намером и поштовањем.

Прочитајте још: ОВО морате да знате: Нова правила конзумирања воћа

Немојте само грејати сир

Када припремате јело са сиром, немојте га само подгревати. За најбољи укус потпуно га отопите!

Немојте журити

Златно правило каже: “За добру храну треба времена!”. Време је један од најважнијих кухињских алата које имате на располагању, стога је јако важно разумети његову важност. У данашњем ужурбаном свету често заборављамо на његову вредност, али кад год можете покушајте се сетити чаролије које време ради за нашу храну.

Рескирајте

Рецепти су одличан алат за тражење инспирације и почетак кувања, али немојте се бојати експериментисања. Свако има другачији укус, стога научите шта који састојци могу направити за вас (нпр. како да добијете сладак, а како слан укус), а затим се забавите и сами пишите своје рецепте!

Прочитајте још: Постоји НАЧИН да очистите лубеницу од семенки за само ДВА МИНУТА - саме ОТПАДАЈУ!

Фото: Депозит

Користите свеже састојке

Квалитет састојака вероватно је најважнија компонента сваке кухање, стога златно правило гласи да увек користите најбоље и најсвежије састојке које имате на располагању.

Имајте поштовања

Имајте поштовања према намирницама које користите. Негде постоји фармер који је узгојио ту пшеницу и бринуо се да добије довољно воде. Такође, постојала је и животиња о којој се неко бринуо, а дала је свој живот како би ми могли припремати оброке које волимо. Цените храну која вам је на располагању.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas