Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВАШАРИ

Да ли знате који европски град има БРДО од чоколадних јаја?

Традиционални ускршњи накит и уметнички осликана јаја, кулинарски специјалитети и музички програм очекују посетиоце на бројним бечким ускршњим вашарима.

BecUskrs.jpg
Фото: Еуроком ПР
Oglas

Сви који се радују да посете чувене бечке ускршње вашаре већ сада се распитују за термине. После божићних вашара, ускршњи су највећа атракција "царског града" које посећују туристи, а ове године се отварају већ крајем марта.

Прочитајте још: Гости u хотелу прво примете КУПАТИЛО, али им оно није најважније - ево шта је у питању

Уживање за малишане
Фото: ЕурокомПР

 Ове године већ крајем марта шаренило ускршњих штандова привући ће многе домаће и стране туристе у "царски град".  Први се отвара 27. марта у на тргу "Freyung" у Старом граду који је посебно атрактиван, јер се сваке године овде направи највеће брдо од око 40.000 осликаних ускршњих јаја! Ова пијаца има и посебан део на којем се продају искључиво органски производи аустријских пољопривредника.

Истог дана ће бити отворен и ускршњи вашар на тргу "Am Hof". Овде ће бити постављени бројни штандови са уметнички осликаним јајима и другим ручно рађеним уметнинама.

Већина вашара се отвара 27. марта и затварају се 13. априла, осим испред Шенбруна који ради до 14. априла
Велики број тезги
Фото: Еуроком ПР

Базар испред дворца Шенбрун један је од најромантичнијих у Бечу. Отвара се 28. марта и траје најдуже до - 14. априла. Испред барокне кулисе биће постављено око 70 штандова са бројним кулинарским ђаконијама, декоративним ускршњим накитом и уметничким рукотворинама. За децу ће бити организоване радионице где ће од марципана моћи да праве разне фигуре, креирају ускршње венчиће а одрасли ће уживати уз џез музику.

Прочитајте још: Једноставан начин да зарадите 14.000 динара за дан: Радите ФУДИ-ТУРЕ јер их странци воле!

На ускршњем базару на брду "Калварија" туристи ће моћи да купе велики избор ускршњих поклона, а деца могу да учествују у бројним уметничким радионицама уз живу музика и богат програм за малишане. Програм ће бити богат и у забавном парку Пратер.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas