· · Komentari: 0
VAŠARI

Da li znate koji evropski grad ima BRDO od čokoladnih jaja?

Tradicionalni uskršnji nakit i umetnički oslikana jaja, kulinarski specijaliteti i muzički program očekuju posetioce na brojnim bečkim uskršnjim vašarima.

BecUskrs.jpg
Foto: Eurokom PR

Svi koji se raduju da posete čuvene bečke uskršnje vašare već sada se raspituju za termine. Posle božićnih vašara, uskršnji su najveća atrakcija "carskog grada" koje posećuju turisti, a ove godine se otvaraju već krajem marta.

Pročitajte još: Gosti u hotelu prvo primete KUPATILO, ali im ono nije najvažnije - evo šta je u pitanju

Uživanje za mališane
Foto: EurokomPR

 Ove godine već krajem marta šarenilo uskršnjih štandova privući će mnoge domaće i strane turiste u "carski grad".  Prvi se otvara 27. marta u na trgu "Freyung" u Starom gradu koji je posebno atraktivan, jer se svake godine ovde napravi najveće brdo od oko 40.000 oslikanih uskršnjih jaja! Ova pijaca ima i poseban deo na kojem se prodaju isključivo organski proizvodi austrijskih poljoprivrednika.

Istog dana će biti otvoren i uskršnji vašar na trgu "Am Hof". Ovde će biti postavljeni brojni štandovi sa umetnički oslikanim jajima i drugim ručno rađenim umetninama.

Većina vašara se otvara 27. marta i zatvaraju se 13. aprila, osim ispred Šenbruna koji radi do 14. aprila
Veliki broj tezgi
Foto: Eurokom PR

Bazar ispred dvorca Šenbrun jedan je od najromantičnijih u Beču. Otvara se 28. marta i traje najduže do - 14. aprila. Ispred barokne kulise biće postavljeno oko 70 štandova sa brojnim kulinarskim đakonijama, dekorativnim uskršnjim nakitom i umetničkim rukotvorinama. Za decu će biti organizovane radionice gde će od marcipana moći da prave razne figure, kreiraju uskršnje venčiće a odrasli će uživati uz džez muziku.

Pročitajte još: Jednostavan način da zaradite 14.000 dinara za dan: Radite FUDI-TURE jer ih stranci vole!

Na uskršnjem bazaru na brdu "Kalvarija" turisti će moći da kupe veliki izbor uskršnjih poklona, a deca mogu da učestvuju u brojnim umetničkim radionicama uz živu muzika i bogat program za mališane. Program će biti bogat i u zabavnom parku Prater.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.