Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
АМЕРИЧКЕ КОМПАНИЈЕ

Apple тоне пред НОВИМ БРЕНДОВИМА?! Сваке године ПАДА БРОЈ продатих уређаја

Највећа Америчка компанија за производњу паметних уређаја истиче раст прихода из квартала у квартал, али нерадо износе податке о паду броја продатих мобилних телефона

1599515558_apple.png
Фото: Pixabay
Oglas

Компанија Apple достигла је вредност од два билиона долара, обзиром да су деонице ове компаније порасле за 76 одсто током 2020. године. Ипак, шира слика показује и да ствари нису тако сјајне, посебно ако се узме број продатих уређаја, који је увелико у паду!

Прочитајте још: Да ли болујете од НОМОФОБИЈЕ, а да нисте ни свесни да ИМАТЕ ОВУ ДИЈАГНОЗУ?

Из компаније поносно истичу да је број продатих мобилних телефона сјајан, без обзира на светску кризу и да су од почетка година приходовали рекордних 111 милијарди долара. Упркос овим подацима, чињеница је и да су бројке из другог квартала 2020. слабије од оних пре 12 месеци.

Прочитајте још: СИГНАЛ из СВЕМИРА који је узбунио ЦЕО СВЕТ трајао је само ПОЛА СЕКУНДЕ: Шта се догодило?

Све је почело након 2015. године, па је тако прошле године продато мање од 200 милиона iPhone телефона, најмање од 2014 године. 

Прочитајте још: Корисницима свануло! НЕТФЛИX тестира нове опције које ће ОЛАКШАТИ ЖИВОТ

У другом кварталу прошле године, остварено је 31 милијарда долара од продаје iPhone телефона, а ове године у другом кварталу бројка је стала на 29 милијарди.

Истовремено, у трећем кварталу ове године бројке су биле на око 26,5 милијарди у односу на прошлогодишњих 25,9 милијарди. 

Прочитајте још: Технолошка ПОБЕДА: Европол разбио мрежу за комуникацију коју су користиле ХИЉАДЕ КРИМИНАЛАЦА

Осим тога, последњих пет година бележи се пад продаје iPhone телефона, али њихова цена расте па се кроз приходе и профит тај детаљ не истиче толико. Ипак, дугорочно би овакав силазни тренд могао наштетити компанији. Све је почело након 2015. године, па је тако прошле године продато мање од 200 милиона iPhone телефона, најмање од 2014 године.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas