· · Коментари: 0
ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ

Да ли знате колико ПЛАЋАЈУ хакери за ВАШ ПРОФИЛ на Facebook-у?

Мета сајбер криминалаца постали су и сасвим обични људи, а хакери су спремни да издвоје позамашне цифре за ваш профил

1596669138_facebook.jpg
Фото: Pixabay

Последње најновије истраживање хакерских напада и сајбер криминала показало је које су просечне цене које су хакери спремни платити у замену за разне профиле на Facebook друштвеној мрежи. 

Прочитајте још: Зашто СРПСКИ ТУРИСТИ бирају баш ОВО летовалиште? Луксуз, базен спа... а ТЕСТ НА КОРОНУ НЕ ТРЕБА

Прочитајте још: Пуцачина за милион долара! Цалл оф Дутy: Мобиле добија први велики турнир

Ако је веровати најновијем извештају, које открива просечну цену, коју су хакери спремни да плате за проваљене профиле.

Прочитајте још:  НАЈБОГАТИЈИ! Да је марио за новац, Тесла би када је умро имао ТАЧНО ОВОЛИКО НОВЦА НА РАЧУНУ! (ВИДЕО)

Privacy Affairs објавио је податке након анализирања стотинз огласа на црном тржишту интернета, где хакери рутински измењују украдене податке како би успели да открију просечну цену различитих врста украдених лозинки.

Прочитајте још: Технолошка ПОБЕДА: Европол разбио мрежу за комуникацију коју су користиле ХИЉАДЕ КРИМИНАЛАЦА

Украдени Facebook профил тако кошта око 74.5 долара, док Insagram профил вреди нешто мање, односно 55.45 долара.

Аналитичари ове организације објаснили су да су лозинке за друштвене медије углавном јефтине, али наглашавају и да помоћу њих хакери могу домоћи пуно уносних информација.

Прочитајте још: Коначно! Црасх Бандицоот се враћа као игрица за паметне телефоне (ВИДЕО)

- Информација са друштвених мрежа може се користити у великом броју разних превара, укључујући крађу идентитета - објашњавају ови истраживачи.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.