· · Коментари: 0
ФАРБАЊЕ

Ако ФАРБАТЕ косу више од 6 пута годишње, ризикујете да добијете болест која УБИЈА на хиљаде људи

Ова болест односи на хиљаде живота, па на време мислите. Превенција је најважнија.

1617887971_Depositphotos_7460891_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Због тога жене не би требало да фарбају косу више од шест пута годишње и при фарбању би требало да користе природне састојке како би смањиле ризик од обољевања од рака дојке.

Према речима британског хирурга доктора Кефаха Мокбела, жене које фарбају косу имају 14 пута већу шансу да оболе од рака дојке, због чега морају да смање излагање синтетичким бојама и користе кану и боје на бази биљака.

Прочитајте још: ПАЖЉИВО: Превише витамина је опасно, а многи садрже допинг!

Мокбел закључује...
Битно је да користите фарбе које имају минималну концентрацију ароматичних амина као што је ППД, а Мокбел подсећа да није још увек доказано да средства за негу косе повећавају ризик од добијања рака.

- Потребно је додатно истраживање како бисмо ово потврдили, али наша открића указују на то да излагање фарбама за косу може изазвати рак дојке. Због тога је неопходно да се раде редовне контроле - упозорио је он.

Прочитајте још: У Србији ништа више неће бити исто: Познати психијатар искрено о томе какав нас живот чека након короне

У истраживању је посматрана статичка повезаност коришћења фарби за косу и ризика од обољевања од рака дојке. Претпоставља се да жене које фарбају косу више користе и козметику, па да тако додатно повећавају ризик од обољења.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.