Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
пад енергије

Ако вам се јављају ОВИ СИМПТОМИ то је знак да се УМОРНИ: Станите и одморите се, тело ће вам бити захвално

Ако добро ослушкујемо наше тело, у сваком тренутку ћемо знати шта му је неопходно. У овом периоду, нарочито је битно, имунитет држати на високом нивоу.

1596713710_Depositphotos_69536561_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Уколико приметите неке од ових знакова, време је да узмете предах од обавеза, јурњаве и стресних ситуација и приуштите одмор и за душу и за тело.

Прочитајте још: И храна и ЛЕК! Три лиснате зелене намирнице КОЈЕ ЧУВАЈУ ЗДРАВЉЕ

Ово су алармантни знаци да је имуни систем угрожен:

Фото: Пиxабаy

- стални умор
- малаксалост
- болови у зглобовима
- пробавни проблеми
- херпес на усни
- честе инфекције
- главобоља

Поред ових симптома могу се јавити

- промене на кожи
- опадање косе
- теже зарастање рана

До ослабљеног имунитета доводе ове лоше навике: 

1. Хроничан стрес и умор 

Уколико телу не обезбедите довољну количину сна, оно ће на крају почети да се мучи и довести до ослабљеног имунитета. Поред сна и свакодневне стресне ситуације могу да проузрокују пад имунолошког система.

Прочитајте још: Ово ВОЋЕ је други најбогатији ИЗВОР ВИТАМИНА Ц, а нису наранџе и паприке

Трудите се да сваког дана издвојите барем сат времена само за себе када ћете медитирати или просто само седети и растеретити мозак од свих информација или читати књигу која вас опушта и уживати у шољи кафе.

Фото: Пиxабаy

2. Прекомерно конзумирање алкохола

Познато је да лекари препоручују чашу вина за добро здравље, али све преко тога може да остави озбиљне здравствене последице. У свему будите умерени.

Прочитајте још: Ово су СИМПТОМИ опаке болести због које је преминула ИСИДОРА БЈЕЛИЦА: "ТИХИ УБИЦА" - кад га приметите буде КАСНО

3. Неправилна исхрана

Исхрана која не садржи довољну количину витамина и минерала је основни разлог зашто тело и имунитет слабе. Разноврсне намирнице морају да постану део свакодневне исхране уколико желите да организам буде јак и може да се избори са стресним ситуацијама и свим лошим факторима из околине.

Трудите се да избегавате пржену и масну храну, а више конзумирајте воће, поврће и протеине. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas