Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
мале тајне

Често је заборављамо: Савети за ефикасно ЧИШЋЕЊЕ МИКРОТАЛАСНЕ

Чишћење куће, а кухиње посебно не представља лак подухват.

1603111783_Depositphotos_61031333_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Сви ти подови, прозори, судопере, шпорети и каде некако дођу први на сцену, а микроталасна се лако превиди. И пре него што сте се окренули, дошли су вам гости и ви планирате да направите неко брзинско јело за све вас. Међутим, мириси устајале пице или кокица вас гурају три корака уназад од ваше микроталасне.

Али не очајавајте, уз мале корисне трикове лако ћете је очистити и она ће опет бити спремна за коришћење.

Лимун

Невероватна својства лимуна чине чуда у смрдљивим микроталасним пећницама. Све што треба да урадите јесте да лимун преполовите на пола и исцедите сок у посуду у коју ћете додати и две чаше воде. Додајте потом мешавини и другу половину лимуна и програмирајте да се греје 3 минута. Након овог ће вам требати сува крпа да обришете зидове у унутрашњости микроталасне, а најбоља ствар од свега је што је она изврсно мирисати.

Прочитајте још: ПЕШКИР је МАГИЧНО РЕШЕЊЕ за чишћење НАЈПРЉАВИЈЕ ствари у кући

Сирће и сода бикарбона

Ултимативна помоћ у кухињи је свакако сирће. Ако вам се договило да вам исцури сос на тањир у миркоталасној или се нека друга храна залепила на зидовима, бело сирће је ваш најбољи пријатељ. Унутрашњост миркоталасне испрскајте белим сирћетом и оставите неко време да делује. Затим направите пасту са једнаким уделом собе бикрабоне и детерџента за судове и употребите на најупорнијим мрљама.

Прочитајте још: Од једне ПОМОРАНЏЕ направите кутију ЖЕЛЕ бомбона, а рецепт је баш ЈЕДНОСТАВАН

Сода бикарбона и вода

Магична комбинација која је погодна за редовније чишћење микроталасне пећнице. Потребно је од ова два састојка направити смесу која се може размазати по унутрашњости микроталасне. Потребно је оставити да делује преко ноћи и само на крају добро испрати соду јер зна да остави трагове.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas