· · Коментари: 0
АГЕНЦИЈЕ

САЗНАЈЕМО! ДРАМА је ГОТОВА! Решен проблем АГЕНЦИЈА, али на потпуно НЕОЧЕКИВАН НАЧИН!

Од 1. октобра у Србији не ради ни једна туристичка агенција, јер су им истекле полисе осигурања.

1602231006_Depositphotos_50501035_s-2019.jpg

Агенције су девет дана као "на иглама", јер Министарство туризма им није одузело лиценце за рад, али туроператори не могу да организују путовања, јер немају полису осигурања! О томе детаљно можете прочитати ОВДЕ.

После месец дана агоније проблем са полисама осигурања је коначно решен!

Прочитајте још: Потпуни ХИТ У СВЕТУ: Туре у којима откривају КО ИМ ЈЕ ДЕДА плаћају 8.000 евра, а долазили су и у СРБИЈУ

Како незванично сазнајемо у Министарству туризма полисе осигурања ће бити продужене туристичким агенцијама! Наш извор сматра да ће бити продужене на годину дана, иако то одговара само великим, док би мањим агенцијама више одговарало продужење на три месеца.

Продужење на годину дана одговара великим, а три месеца малим агенцијама.
Три месеца или година?
Полисе од три месеца више одговарају малим агенцијама, јер би се променио начин наплате. Наиме, сада се наплаћују паушално, а после три месеца би нова наплаћена према промету.

Међутим, неће сви осигуравачи продужити полисе. Тачније, до сада је туристичким агенцијама полисе осигурања пословања продавало шест агенција, али број ће се сада преполовити.

Половина осигуравача одбија да продаје полисе!

Како сазнајемо овај производ ће сада нудити само три осигуравача, Туристи не треба да брину, јер су полисе које су агенције имале у тренутку када су куповали аранжмане и за њих добили ваучере и даље важеће! О полисама детаљније можете прочитати ОВДЕ

Агенције могу да купе полисе или дају и банкарске гаранције од 400.000 евра!

Међутим, агенције ће коначно имати избор! Наиме, поред полиса осигурања агенције ће моћи да узму и банкарске гаранције. Ова могућност је и до сада постојала, али није постојао носилац, односно титулар банкарске гаранције. Министарство туризма је сада постигло договор са Удружењем банака и агенције могу да се одлуче да ли желе да купе полису или дају банкарску гаранцију.

Опет ће бити пакет-аранжмана Фото: Пиксабеј

Прочитајте још: ЕПСКО ХИПИ путовање: Да ли би кренули АУТОБУСОМ на ПУТ од 70 дана?

- Нисмо сигурни да много агенција може да обезбеди банкарску гаранцију од 400.000 евра, па је зато неопходно да постоји могућност полиса - каже наш извор.

Само десетак агенција може да обезбеди банкарску гаранцију...

Титулар банкарских гаранција би могла да буде Привредна комора Србије, али и струковна удружења.

Мењаће се комплетан Правилник!

На крају, важна информација је да ће се ускоро променити комплетан Правилник према којем раде туристичке агенције и биће прилагођен тржишним условима. Конкретно, промениће се управо износ за банкарску гаранцију која свуда у свету износи 25.000 долара. Међутим, титулар гаранције прати промет агенције и како се повећава обим посла тако се повећава и износ који треба да депонује.

Прочитајте још: НАЈГОРА година у историји: Туризам у СРБИЈИ су спасли ОВИ ЉУДИ

У случају банкрота агенција тада ће титулар гаранције прво вратити путнике са дестинација, затим урадити консолидацију фирме, урадити калкулацију и свим туристима поделити новац на равне части.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.