Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
АГЕНЦИЈЕ

РОК ИСТЕКАО! Туристи се питају шта ће бити са њиховим НОВЦЕМ за издате ВАУЧЕРЕ? Ово је ОДГОВОР!

Туристичке агенције од 1. октобра више не раде. Последњи авион са туристима полеће 10. октобра који је заказан раније

1602071626_airport.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

ЈУТА је осигуравачима и Министарству туризма дала рок до данас да се реши проблем агенција чије су полисе осигурања истекле 1. октобра. И само Министарство туризма је обећало да ће проблем агенција бити решен у наредних десет дана - и тај рок је протекао.

- Продужили смо рок до петка - кратко каже Александар Сеничић, директор ЈУТА.

Прочитајте још: ХИЉАДУ АГЕНЦИЈА ПОД КАТАНЦЕМ? Одузимају на ПРАВО НА РАД, имамо 2 РЕШЕЊА, а НИКО НЕЋЕ ни да нас ЧУЈЕ!

Наиме, осигуравачи су одлучили да туристичким агенцијама више неће издавати полисе осигурања пословања, јер се плаше великог ризика који ове године носи туризам. Новооснованим агенцијама дају полисе осигурања, јер сматрају да нису оптерећене ваучерима које су агенције давале туристима који нису хтели или могли протеклог лета да оду на одмор који су већ уплатили.

Не спомиње се епидемија!
У Правилнику који је на снази се не спомиње ванредно стање, нити епидемија, што значи да су осигуравачи обавезни да исплате полису коју су све агенције имале до 1. октобра!

Међутим, осигуравачи су обавезни да исплате новац за све аражмане које су агенције продале и нису реализовале. Ово нарочито важи за агенције које престану са радом.

Све агенције су имале полисе када су туристи куповали аранжмане и оне су важеће!

Правилник о врсти, висини и условима гаранције путовања, висини депозита у зависности од категорије лиценце, начину активирања, намени средстава, као и о другим условима које мора да испуни организатор путовања, примењује се од 1. јануара 2020. године.

Последњи чартер
Последњи чартер лет за Анталију заказан је за 10. октобар и њиме се завршава сезона у овој земљи, јер агенције више немају права да организују путовања.
Осигуравачи не могу да се "искључе од одговорности"

У Члану 8 децидирано пише: "Уговором не може се уговорити искључење од одговорности даваоца гаранције". То значи да туристи не треба да брину да ли ће ваучер исткористити наредног лета или подићи новац 2022. године, јер су осигуравачи обавезни да то ураде уколико агенција, код које су уплатили, пропадне.

Прочитајте још: Потпуни ХИТ У СВЕТУ: Туре у којима откривају КО ИМ ЈЕ ДЕДА плаћају 8.000 евра, а долазили су и у СРБИЈУ

Друго удружење туриситчких агенција АНТАС је већ предложило да се решење пронађе у индивидуалним полисама које би куповали сами туристи.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas