Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Индонезија донела нов ЗАКОН: НИШТА ПРЕ БРАКА - Казне ће се односити и на странце

Строга правила која ускоро ступају на снагу

1670416825_profimedia-0246565586-Indonezija.jpg
Пхото: Профимедиа
Oglas

Индонежански парламент, одобрио је нови криминални код, како преноси ББЦ. Наиме, биће кажњавани сви који имају односе ван брака, укључујући и странце.

Нов закон подразумева да невенчани парови могу бити осуђени на одслужење затворске казне, чак до једне године уколико упражњавају интимне односе.

Фото: Профимедиа

Такође, закон укључује и забрану заједничког живота, тако да људи могу бити затворени до шест месеци, уколико ово строго правило прекрше. Овај закон ступа на снагу тек за три године, и очекује се да ће бити великих изазова током његовог спровођења. 

Прочитајте још: 21 ГОДИНЕ ЗАТВОРА: Човек који је прошле године ПУЦАО на шетача паса, и ОТЕО ПСА ЛЕЈДИ ГАГЕ осуђен на две деценије!

Друштва за заштиту људских права кажу, да ово у већем проценту афектира жене, ЛГБТ заједницу, као и етничке
мањине у овој земљи, наводи ББЦ. Велики део становништва у Индонезији је муслиманске вероисповести. Овим поводом, једна жена која има 28 година, Муслиманка, за ББЦ је изјавила:

- Са новим законом, обоје можемо отићи у затвор. Живим са партнером већ 5 година, уколико нас пријави неко из
породице затвориће нас.

Фото: Профимедиа

Прочитајте још: О њој се јако мало зна, а кажу да је била ЖЕНА ИЗ СЕНКЕ: Прича о пореклу Ане Немањић, супруге Стефана Немање

Претходни нацрт овог закона, требало је да буде усвојен 2019.године, али је изазвао протесте широм земље,
са десетинама хиљада људи који су учествовали у демонстрацијама. Многи Индонежани, које овај закон не угрожава, такође су тада изашли на улице јер ''нису желели да њихов порез буде искоришћен за слање људи у затвор јер имају секс'', преноси ББЦ.

 

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

                                Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas