· · Коментари: 0
ЈЕДНОСТАВАН КОЛАЧ

КОЛАЧ СА ВИШЊАМА: Прави се брзо, све у ЈЕДНОЈ ПОСУДИ, мекан и сочан (РЕЦЕПТ)

Када вас обрадују гости изненађења или ако вам се једе нешто слатко, колач са вишњама прискаче у помоћ.

1630997443_Depositphotos_11600023_xl-2015.jpg
ФОТО: Депозит

Колач са вишњама је један од омиљених колача у Србији. Рецепата је безброј, а ми смо се определили за најједноставнији. Успева свима, а укус је невероватан. Мекан и сочан, баш какав колач са вишњама и треба да буде.

Прочитајте још: КРЕМАСТИ ЕКЛЕРИ: Укусни француски колачи које воле сви! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Рецепт за колач са вишњама

Добра ствар код овог рецепта за колач са вишњама је та да нећете испрљати пуно судова, а не треба вам ни миксер. Практични колачи су најбољи, сложићете се.

Фото: Пиксабеј

Састојци:

  • 2 јаја
  • 150 г шећера
  • 1 ванилин шећер
  • 200 г јогурта
  • 100 г уља
  • 275 г оштрог брашна
  • 1 прашак за пециво
  • 400 г вишања

Припрема:  

Може и друго воће
Искористите сезону шљива и убаците их у колач, уколико немате вишње при руци, нећете се покајати. Гледајте да буду киселије.

Узмите пластичну посуду и убаците редом: јаја, шећер, ванилин шећер, јогурт и уље. Узмите жицу и добро измешајте. Додајте брашно и прашак за пециво, још једном добро измешајте да се све сједини у глатку смесу. 

Преостаје вам још само да узмете мањи плех, мало га науљите и побрашните, па излијте смесу и одозго набацајте оцеђене вишње од сока.

Ставите колач да се пече у претходно загрејану рерну на 180 степени, 30 минута.

Мало сачекајте да се прохлади, поспите по жељи шећером у праху.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.