· · Коментари: 0
ЛЕКОВИТО

Мучи вас СТОМАК? Прави је тренутак да одете у поље КУКУРУЗА и покупите СВИЛУ

Кукурузна свила помаже код упале бешике, боелсних бубрега и упале мокраћних канала.

1598444461_kuru.jpeg
Фото: Пиксабеј

Делови женских цветова, познати и као кукурузна свила скидају се са клипа, брзо се суше на јакој промаји и у што тањем слоју. Требало би да се бере само млада и сочна, а никако зрела, сува и свила тамне боје.

Прочитајте још: БЕСНИ без РАЗЛОГА? Болесна јетра утиче на КАРАТЕР нервозних људи, а ДЕПРЕСИВНИИМА је болестан суседни оган

За стомак Фото: пиксабеј

Захваљујући хемијском саставу кукурузна свила се употребљава као лек и за разне болести.

Избацује и песак из бешике.

Калијумове соли и други састојци делују као благ диуретик и средство за умирење напона и избацивање песка у бешици, хроничног цистита, нефрита и сличних болести. Захваљујући салицилној киселини ублажава и реуматичне болове.

Рецепт за бешику и бубреге

Попарите 3 кашике осушене кукурузне свиле са пола литре кључале воде, поклопите и после два сата процедите. Пијте три пута дневно по чашу, пре јела.

Рецепт за нефрит и обољење мишића срца

Помешајте капику кукурузне свиле, корена маслачка и метвице. Направите чај и пијте три пута дневно.

Прочитајте још: КОНАЧНО: Откривено шта је узрок неподношљивог ХРКАЊА! Ко ОВО једе НОЋУ СТРУЖЕ

Рецепт за упалу мокраћних путева

Помешајте по 30 грама кукурузне свиле и листа брезе, додајте по 20 грама раставића, корена селе3на и семена лана, па припремите и користите као претходни рецепт.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.