Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
родитељство

Наука открива: Ово је омиљени ДЕО ДАНА свим родитељима

Научници су дошли до врло интересантних података - која је то активност са децом омиљена свим родитељима!

1605627106_Depositphotos_215552292_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Већина родитеља до осме године деци чита приче за спавање. Разлог је једноставан - то им је најдраже време у току дана. Истраживање спроведено између 2000 мајки и очева је открило да један од десет родитеља наставља да чита приче деци и до 13. године, а 11 одсто престаје кад им деца напуне три или четири године.

Чак 86 посто родитеља каже да им је најлепши део дана припрема за спавање, играње и мажење док бирају пиџаму и причање (читање) прича, а њих 36 одсто тврди да им је то најквалитетнији део дана.

Прочитајте још: Како да постигнете све: Супер савети за ЗАПОСЛЕНЕ МАМЕ

Троје од десет родитеља истиче да уживају у читању прича деци, јер ту навику сматрају добром приликом да буду са децом и да се заједно успављују. 

Истраживање које је спровео центар Вондерблеј, открива да троје од четворо родитеља не желе да престане да прича приче пред спавање својој деци.

Испоставило се да је 15 одсто родитеља деци почело да прича приче и пре него што су рођена, а петина каже да су то почели да раде када су добили децу. Чак 93 одсто родитеља се слаже да је деци важно причати приче пре спавања, а просечни родитељ на то утроши 15 минута сваке вечери.

Прочитајте још: Речи које родитељи ТРЕБА и НЕ ТРЕБА да упућују својој деци

Причање прича већини родитеља је омиљени део вечерње рутине (45 одсто), а онда следи мажење са децом (44 одсто), гледање телевизије (26 одсто), купање (23 одсто) и бирање гардеробе за сутра или пиџама (18 одсто).

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas