· · Коментари: 0
ПУТОВАЊА

Од МАРТА више нема уласка у авион без "КОВИД ПАСОША"? Ево ко ће га ПРВИ тражити

Представници Међународне асоцијације за ваздушни превоз (ИАТА) најавили су да би њихове "дигиталне пропуснице", Travel pass, требало да почну да се употребљују од марта.

1610952349_london-938880_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

Travel Pass ће прве почети да користе националне и велике авиокомпаније.

Прочитајте још: ПУТОВАЊА СУ КЉУЧ СРЕЋЕ: Више усрећују од дана венчања

Реч је о мобилној апликацији која путницима помаже да на једном месту имају све потребне  информације везане за потврду о тестирању на КОВИД-19 или вакцинацији. Апликација је поузданија и једноставнија за употребу од штампаних докумената.

Контакт путника и особља биће минималан.
Почели пре пандемије!?
Занимљиво је да је ову апликацију  ИАТА развијала пре пандемије у партнерству са компанијом "Евернyм" која се бави решењима дигиталне идентификације.

ИАТА убрзано ради на пројекту, на форми, начину употребе и предвиђању евентуалне злоупотребе. На овај начин ће бити решени проблеми авио индустрије повезани са пандемијом. Апликација ће имати могућност  бесконтактне идентификације.

Путници ће долазити на аеродром са спремном документацијом и више неће бити кашњења.

Циљ електронског пасоша је да се реши проблем авиокомпанија са особљем на аеродрому. Наиме,  авиокомпанија која послује са око 10% капацитета, тренутно користи 100% свог особља за верификацију потврда о тестирању на КОВИД-19.

Прочитајте још: Да ли бисте се усудили? Највиши хотел у Европи налази се на чак 3.212 метара надморске висине (ВИДЕО)

Када апликација проради у пуном капацитету, смањиће застоји и кашњења, јер ће путници долазити са провереном и спремном документацијом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.