Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САМОКОНТРОЛА

Ове акције ће вас СПРЕЧИТИ да поједете превише

Контрола исхране.

1606228017_Depositphotos_180007166_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Сви смо се нашли у истој ситуацији, без обзира колико пазили на храну и јели здраво, с времена на време тешко нам је да се зауставимо кад једемо неку укусну храну. Срећом, преједање се може спречити ако будете следедели ове савете.

1. Једите чешће 

Прескакање оброка или велике паузе између јела резултираће преједањем. Плус, ако избегавате одређене намирнице (нпр. чоколаду), велике су шансе да ћете сањати баш о њима, с временом ћете поклекнути и претерати са конзумацијом. Једите сваких два до три сата и то храну богату протеинима и влакнима који одржавају ниво шећера уравнотеженима, а метаболизам у топ форми. 

Прочитајте још: БРИГА О ЗДРАВЉУ: Природно решење за камен у бубрегу (РЕЦЕПТ)

2. Питајте пре јела 

Удружење анонимних особа с проблемом преједања у Сједињеним Америчким Државама пре сваког оброка поставе једноставно питање (Јесам ли гладна, живчана, усамљена или уморна?) Ако је у питању глад, једите. Ако вас мучи нешто друго покушајте да решите узрок ваших проблема уз помоћ добрих пријатеља, стручњака или се једноставно наспавајте. 

Прочитајте још: Избегавајте навике које угрожавају ЗДРАВЉЕ ваших БУБРЕГА

3. Попијте чашу воде 

Фото: Депозит

Понекад тело мисли да је гладно, а заправо га мучи жеђ. Попијте високу чашу хладне воде кад се осећате гладнима – хладна вода потераће рад метаболизма, јер ће тело да ради екстра напорно како би је загрејало, па ћете се осећати ситијима. Ако и након пола сата од испијања воде у желудцу осећате глад, поједите оброк према саветима из тачке 2. 

Прочитајте још: РУСКА тинктура је једини лек из природе на који микроорганизми НЕ МОГУ да створе ОТПОРНОСТ

4. Очистите оставу

Преједање се обично догађа у властитом дому. Зато би требало да контролишете количину и врсту хране коју држите у остави и фрижидеру. Одстраните нездраве намирнице, па тако смањите и шансу да претерате с оброцима. Кад пожелите да једете нешто слатко, баците се на грицкање свежих шаргарепа и целера. Нутриционисти препоручују и укључивање љуте хране попут чили папричица, јер оне смањују глад, а истовремено подстичу рад метаболизма и топљење масних јастучића.

Прочитајте још: ЗБОГОМ ПРОБЛЕМИ: Четири рецепта која решавају све пробавне проблеме

5. Покрените се 

Они који се боје преједања, одбијају и телесну активност јер сматрају да вежбање топи калорије, чине нас гладнијима те нас ставља у опасност од конзумације превеликог оброка. Али тај став је потпуно погрешан. Умерено вежбање (на пример 30 минута дневно) помоћи ће вам да смањите апетит, а ваше тело ће ставити у топ форму.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas