· · Коментари: 0
СЛАТКО

Ове ТОРТИЦЕ су претеча капкејкова, али укусније су и здравије! Треба вам само ЧАША (ФОТО)

Већину намирница сигурно имате у кући, а млевене орахе можете заменити лешницима или бадемима.

1608190454_tortice1.jpg
Фото: А. М.

Узмите једну шољу и нека вам она буде мерица којом ћете сипати све састојке, јер је то једини начин да добијете добру количину намирниц.а. Такође, набавите малу чашу (најбоље за жестока пића) којом ћете правити тортице. Пластично јаје није добар избор, јер ће кора бити топла.

Прочитајте још: Најлакши викенд-слаткиш: Пупољци РУЖИЦА од лиснатог теста за 100 динара (ФОТО)

Састојци:

  • 4 јајета
  • 2 шоље шећера
  • 2 шоље брашна
  • 2 шоље млевених ораха
  • 1 шоља зејтина
  • 1/4 прашак за пециво

Припрема:

Укључите рерну на 200 степени. Раздвојте беланца и жуманца и улупајте прво шлаг миксером, па додајте кашику по кашику шећера. Док ради миксер наставите да додајете жуманца, па зејтин, брашно и на крају орахе. Када све добро умутите, сипајте смесу у плех и убаците у рерну.

Чим извадите кору одмах направите тортице

Кора се пече док не порумени и обавезно проверите чачкалицом да ли је печена пре него што је извадите. Када се испече, извадите кору из плеха и пребаците на радну површину. Чашицом извадите тортице и одмах их пребаците на тањир да се хладе. Тесто које је остало од прављења тортица измрвите руком.

Прочитајте још: Купите две крушке и направите брзо и лако овај ЕЛЕГАНТНИ слаткиш попут француских кувара (Фото)

Мрвице од коре Фото: А. М.

Састојци за фил:

  • 200 грама млека
  • 1 шоља шећера
  • 100 грама чоколаде
  • 100 грама ораха

У шерпу сипајте млеко и загрејте га на рингли, па изломите чоколаду и сипајте у млеко, додајте шећер и непрестано мешајте. Када се све лепо сједини склоните са ватре и додајте орахе. Мешајте и до дајте измрвљене остатке коре. Када се направи густ фил који можете кашикицом да стављате на врх сваке тортице - завршили сте посао.

Прочитаје још: Руси нису познати по слаткишима, али овај КОЛАЧ морате пробати

Тортице ће бити још укусније ако направите шлаг од слатке павлаке и украсите их вишњама или шареним мрвицама.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.