· · Коментара: 0
УКУСНО

ПАПРИКЕ НА ТРИ НАЧИНА: Домаћи РЕЦЕПТИ за зимницу - брзо и једноставно!

Зимнице никад доста.

1630573591_Depositphotos_80286930_xl-2015.jpg
ФОТО: Депозит

Паприке су најпопуларније поврће за зимницу и није на одмет научити нови рецепт. Представљамо вам три рецепта којима ћете обогатити овогодишњу зимницу.

Прочитајте још: Како да ПРАВИЛНО замрзнете паприке? Трик са ТЕПСИЈОМ који сигурно нисте знали!

Рецепт за пеглане паприке

Састојци: 

  • 3 кг црвених паприка
  • 50 г соли
  • 100 г шећера
  • 3 дл сирћета 
  • 1.5 дл уља
  • 1 велика главица белог лука
  • веза першуна
  • пола везе целера
  • 1 кесица конзерванса

Припрема:

Паприке оперите, обришите и извадите им семенке са петељком. Поређајте их у плех и пеците у рерни на 250 степени. Окрећите како би се запекле са свих страна.

У посуди помешајте со, шећер, конзерванс, сирће и уље. Изблендирајте лук, першун и целер, додајте у течност и све добро измешајте да се со и шећер отопе.

У сваку паприку сипајте по две кашике маринаде и слажите их у шерпу. Преосталу течност прелијте преко последњег слоја паприка.

Поклопите тањиром, па притисните нечим тешким и оставите да преноћи.

Сутрадан паприке ређајте у једну већу теглу, ставите одозго пластичну решеткицу, налијте течност која је остала у шерпи и затворите теглу металним поклопцем.

Барена паприка у уљу

Састојци: 

  • 3 кг црвених паприка
  • 1 л воде
  • 1/2 л винског сирћета
  • 1 дл уља
  • 250 г шећера
  • 20 г соли
  • кесица бибера у зрну
  • веза листа целера
  • 1 кесица конзерванса

Припрема:

Ставите воду са сирћетом и осталим зачинима да прокључа, а паприке оперите и скратите им петељке.

Сваку паприку барите око 3-4 минута. Оставите их да се кратко прохладе, па ређајте у топле, стерилисане тегле.

У мешавину у којој сте барили паприке док још ври додајте конзерванс, па налијте у тегле и поклопите тањирићем да преноће. Сутрадан ставите пластичне решеткице, по потреби долијте још течности и затворите тегле.

Рецепт за пржене паприке

Састојци: 

  • 3 кг црвених паприка
  • 1.2 л сирћета
  • со
  • уље за пржење
  • 1 кесица конзерванса

Припрема:

Паприке оперите, очистите семенке осушите их.

У тигању са ширим дном, налијте уље и пржите паприке са свих страна.

Паприке одмах ређајте у стерилисану и загрејану теглу, солите их и прскајте конзервансом.

Када теглу напуните, паприке налијте прокуваним и прохлађеним сирћетом. Покријте тањирићем и оставите да преноћи. Сутрадан ставите пластичне решеткице, долијте сирће ако је потребно и затворите тегле.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.