Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПОРОК

ПЕТКОВИЋ открива страшну причу: СИН купи дрогу, ноћ проведе у КЛАДИОНИЦИ, а МАЈКА га чека да му ПЛАТИ ТАКСИ

Родитељи имају све оправданији разлог да страхују за детињство и период адолесценције своје деце, јер статистика показује да је међу старијим основцима и средњошколцима порастао број корисника дроге и алкохола, али и зависника од коцке.

1604060997_Depositphotos_53459093_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

То потврђују и све учесталији позиви које добија Братислав Петковић Петко, саветник у детективској агенцији.

Прочитајте још: ЕМПАТИЈА КАО ШКОЛСКИ ПРЕДМЕТ? Да ли би требало и у СРБИЈИ да се уведе? ДАНЦИ знају одговор!

- Тога је одувек било, али у последње време су се ствари сасвим отеле контроли - каже Петковић.

Петковић Фото: Лични архив

Родитељи који свакодневно зову су очајни, јер примећују да се деца чудно понашају, одсутна су, избегавају их, не уче, имају проблематично друштво, краду им новац...

Деца краду, не уче, беже од родитеља, пију...

Проблем је што је дрога међу омладином све присутнија, а сишла је, чак, у основне школе. Данас су најчешћи дилери дроге деца од 13, највише 14 година, јер у том добу нису кривично одговорна.

Прочитајте још: Три ЈЕДНОСТАВНА начина да спречите КРИВЉЕЊЕ КИЧМЕ код ДЕЦЕ

Петковић објашњава да ђаци продају наркотике за “велике” играче, па ако их полиција ухвати, они као малолетници не одговарају пред законом, али их ту дочекају “послодавци”.

Дилери дроге имају 13, највише 14 година!

Деца углавном улазе у овај пакао наивно, из жеље да се докажу вршњацима и у друштву испадну мангупи. Прво запале цигарету, иако им не прија, а онда пробају алкохол и дрогу.

Прочитајте још: Доктор Младеновић УПОЗОРАВА: Родитељи касно доводе ДЕЦУ ЗАВИСНИКЕ од игрица!

Вечити дужници
Газде не опраштају дуг дилерима који направе када им полиција заплени дрогу, већ траже да им све исплате. Тако деца упадају у "врзино коло", јер мисле да ће, ако буду тражила већу количину наркотика за продају, успети да надокнаде штету...

- Предрасуда је да се то дешава само деци из проблематичних породица, јер нас често зову управо интелектуалци, добро ситуирани и складни брачни другови.

Често зову добро ситуирани људи, складни брачни другови...

Све су то последице времена у којем живимо, па су тако одрасли највећи део дана одсутни од куће, много раде и не виђају малишане, а деца остају препуштена себи, улици, телевизији и интернету где проналазе погрешне узоре - упозорава саговорник.

Прочитајте још: Ако ДЕТЕ ЛАЖЕ, да ли сте се запитали ОД КОГА је то НАУЧИО?

Деца су препуштена сама себи Фото: Депозит

Прочитајте још: Да ли је ВАШЕ ДЕТЕ ИМПУЛСИВНО? Проверите, можда је склоно развоју КОЦКАРСКИХ НАВИКА!

Многи од њих се угледају на особе из криминалног миљеа, јер је на друштвеним мрежама честа промоција насиља, што додатно води ка скретању тинејџера на странпутицу живота. Пораст малолетничке деликвенције томе говори у прилог.

Зову и за добру децу
Саговорник истиче да му се често јављају и родитељи који немају разлога да сумњају у своје дете,  али га проверавају “за сваки случај”.
Сада одмах ваде нож!

- И у моје време су се деца тукла, али данас одмах ваде нож, пиштољ или металну шипку. Насиље међу омладином постало је готово свакодневна појава - каже детектив.

Обезнане се од алкохола.

Саговорник каже да је родитељима једног детета морао да каже да се, када изађе, буквално обезнани од алкохола.

Прочитајте још: ЧЕТИРИ типа ПОНАШАЊА КОД ДЕЦЕ која могу да укажу на ОЗБИЉНИЈИ ПРОБЛЕМ

Млади су све чешће уплетени и у свет коцке, што је подједнако опасно и оставља велике и тешке последице на њихов живот. Та зависност неретко иде раме уз раме са наркотицима или алкохолом.

Коцка Фото: Пиксабеј
Син купи дрогу, оде у коцкарницу, а мајка му још плаћа такси!

- Поразио ме је случај младића чија ме је мајка звала за помоћ, јер је био агресиван и одсутан. Затекао сам га како на улици купује дрогу, а затим ноћ проводи за коцкарским апаратима, враћа се кући таксијем и још у рану зору зове маму да му донесе новац да плати таксисти вожњу.

Жена је, иначе, образована и успешна, али је изгубила контакт са дететом, јер не проводе много времена заједно, а отац ради у иностранству и виђа га још ређе.

Прочитајте још: Дете стално гледа у ЕКРАН: Како спречити КРИВЉЕЊЕ ВРАТА и КИЧМЕ

- Моја порука родитељима је да се потруде да се што више посвете деци и да, колико год да имају обавеза, одвоје време за њих. Погрешно је да њихову љубав купују новцем - закључује Петковић.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas