Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТРАДИЦИЈА

ЈЕЛЕНИ је опадала коса, лекари нису имали лек: Чула је за МОНАХИЊЕ И МАНАСТИР, а сада се многи СРБИ лече ту

Срби највише траже лекове за штитну жлезду, нервни систем, кожне болести и неплодност.

belorusija-minsk-manastir-svete-jelisavete-854.jpg
Фото: Руски травар
Oglas

Монахиње из белоруског манастира Свете Јелисавете су успеле да споје традицију и технологију. Оне праве биљне лекове који помажу у борби против многих болести. Како истичу сестре, њихови чајеви и балзами нису ефикасни само због ретких трава него због молитве која поседује велику исцељујућу моћ.

Камилица у млеку
Прокувајте млеко па ставите у њега 1-2 кесице камилице. Додајте мало путера и меда. Пијте топло у малим гутљајима

Прочитаје још: "КРВАВИ ЕЛИКСИР" био је најскупљи и најтраженији лек на свету, а сада га користи ВЛАДИМИР ПУТИН

И дан данас многи православни манастири чувају древну традицију. Један од њих је манастир Свете Јелисавете који се налази у Минску, главном граду Белорусије. Калуђерице ове свете обитељи праве биљне лекове на основу старинских рецепата.

Траве набављају и у Русији
Рецепти су вековима стари, а праве их стручњаци фармакологије и медицине.

Многовековно искуство овде спајају са савременим знањима: међу сестрама које се баве производњом природних средстава су стручњаци из области фармакологије, биологије и медицине.

Све је природно
Коса јој је опадала, лекари нису могли да помогну, већ само шампон монахиња

Ретке траве за чајеве и мелеме монахиње не набављају само у Белорусији него и у Русији. Из Сибира долази цењена кедрова живица, са Алтајских планина - чудотворни мумијо и бороваја матка која лечи неплодност. Један од састојака манастирских чајева је чага - брезова гљива која поседује антитуморна својства.

Четири рецепта за кијавицу
1. У керамичку посуди изгњечите 20 г прополиса са истом количином путера. Додајте 60 г уља па добро промешајте. Натопите тампоне од вате. Ставите тампоне у нос ујутру и увече и сачекајте 10-15 минута.2. Направите смесу од прополиса у праху (5 г), уља пасјег трна (30 г), сока невена (20 г), уља од какаоа (15 г) и меда (10 г). Натопите овом смесом тампоне од вате и ставите их у нос на 20 минута.3. Помешајте тинктуру од прополиса, свеже цеђен сок од цвекле и шаргарепе Ставите по капи у сваку ноздрву.4. У чашу топлог млека додајте 2 чајне кашичице тинктуре од прополиса и  чајну кашичицу меда. Попијте чашу напитка увече.

Прочитајте још: Сергеј открива ЛЕК који спречава РАК: Ово је СЕДАМ РЕЦЕПАТА којих има и у Србији

Осим чајева сестре праве и капи за нос, и спрејеве за грло, и масти, и фитолосионе, и шампоне. Производња је велика, али потражња још већа. Буквално као у стара времена људи долазе у манастир да би добили лек за своје тегобе. Тако је дошла у свету обитељ и становница Минска Јелена Гулидова.

Није имала очекивања, али после шампона од коприве коса више не опада.

- Коса ми је страшно опадала, постајала све ређа и нисам могла да пронађем средство против тога, јер су лекари препоручивали балзаме који нису помагали - прича Јелена.

Тражила је неку алтернативу па је набавила у некој продавници манастирски шампон од коприве.

- Нисам имала велика очекивања, али ефекат ме је изненадио: коса је престала да опада и одмах сам тражила манастир Свете Јелисавете да бих набавила и тако сам упознала монахиње па касније почела да сарађујем са њима - истиче Јелена.

Испред манастира су редови Фото: Депозитфото

Јелена са монахињама редовно долази у Србију. На београдском сајму књига манастир Свете Јелисавете сваке године излаже црквену литературу и биљне лекове.

Јелена признаје: много се заљубила у Србију и Србе. Зато је научила језик за веома кратко време. Чак је пронашла још један посао да би имала могућност да плати часове српског. На сајму Јелена срдачно поздравља Београђане који прилазе штанду и одговара на сва њихова питања.

За бол у грлу
Пола чаше семена аниса прелијте чашом воде и кувајте 15 мин. Након тога извадите из шерпе анис и додајте у напитак четвртина чаше меда. Кувајте још мало па додајте супену кашику коњака. Узимајте супену кашику чаја на сваких пола сата.
Срби највише траже лекове за штитну жлезду, нервни систем, кожне болести и неплодност.

- Срби највише траже наше биљне лекове против обољења штитне жлезде, нервног система, кожних болести и неплодности - каже Јелена.

Знају тајне биљака

Осим тога, интересују их чајеви за јачање имунитета. Једно средство јој је помогло да избегне хируршки захват. Имала је велики каменац у бубрегу и лекари су је већ припремали за операцију. Међутим, почела је да пије манастирски чај и ускоро је ултразвучни преглед показао да се каменац растворио.

Прочитајте још: Белоруски специјалци ЈЕДИНИ НА СВЕТУ имају ово ТАЈНО ОРУЖЈЕ: Прави га само ЈЕДНА ПОРОДИЦА, а НИЈЕ смртоносно

Јелена истиче: манастирски лекови имају посебна својства јер су направљени са молитвом која поседује исцељујућу моћ.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas