Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Саветом др Несторовића "ПОКИДАЈТЕ" ГРИП: Ово је биљка која 8 пута јаче делује од лекова, а овај чај "убија" температуру

Пулмолог Бранимир Несторовић открива методе помоћу којих можете ублажити грип, а решење је нашао у природи.

1618315537_dr-nestorovic.jpg
Фото: Принтсцренн/ Yоу Тубе / Моје Добро
Oglas

Почиње сезона грипа и респираторних инфекција, а српски стручњаци непрестано упозоравају на ризик од судара короне и ових вируса. Али, шта радити када нас грип "шчепа", како се изборити?

Пулмолог др Бранимир Несторовић сматра да треба што више користити природне лекове којих у Србији има много. 

“Имамо довољно домаћих лекова. Црна зова, њен плод највише, цвет је више за грчеве у стомаку и менстуалне тегобе, доказано је да делује на грип. Још 2003. године је у Израелу откривено да екстракт црне зове делује на вирусе, грип посебно. Дакле, црне зова, било екстракт било сок, фантастично делује на ову болест, чак осам пута ефикасније од било ког лека. Може се наћи у продавницама здраве хране”, рекао је за ТВ Хаппy др Несторовић.

Никад вам не би пало на памет да ОВО помаже: Оборите ВИСОКУ ТЕМПЕРАТУРУ уз помоћ савета др Несторовића

Најболја комбинација - мед и прополис
“Мед је увек добар, прополис још бољи. Под условом да је прави, то је онај лепак који лепи саће и нема га много, скуп је иначе. По неким проценама, он има око 50 антибиотика у себи.”

Кафом против температуре?

"Лист бундеве је један од најбољих лекова за скидање температуре. Рецепт је врло прост. Једна и по шака листова бундеве се скува са литром воде и тај чај треба пити три, четири пута дневно по једну чашу. Такође, јака кафа изузетно ефикасно скида температуру", каже др Несторовић.

Како да спречимо грип?

“Превентивни савети су увек исти. Пробајте да будете здрави пре него што се разболите”, каже корз смех др Несторовић. “Ко има редовну физичку активност, храни се добро, не пуши, нема неке здравствене проблеме, за њега грип није проблематичан.

Шта када се разболимо....

"Први и основно јесте да одлежите. Људи се стално јуначе, ‘ја могу’ итд, а организам нам увек сигнализира шта треба да радимо. Кад имате грип, не осећате се добро, не утиче само на респираторне органе. Најчешћа компликација је запаљење плућа, бактеријске инфекције... Зато је важно да одмарате, да "одлежите". И пијте доста течности."

Рецепт за сок од плодова црне зове?

У тегле од 3 кг ређајте ред бобица дебљине 3-4 цм, па затим додајте ред шећера исте дебљине (пожељно је да ред шећера буде и дебљи од 3-4 цм). Затим поново наизменично ређате ред бобица препоручене дебљине, па ред шећера и тако све док не напуните теглу. На крају би требало да буде дебљи слој шећера.

Имајте у виду да теглу не напуните до краја, јер смеса после неког времена почиње процес врења. Теглу прекријте газом и одложите је на тамно место. Једном дневно обавезно мешајте дрвеном кашиком и поступак понављајте следећих 40 дана. Када прође 40 дана, смесу процедите и добијени сок сипајте у стаклене флаше које се касније одлажу у фрижидер.

                         Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas