Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Четири разлога због којих ћете још више уживати у мору: Слана вода може и те како позитивно утицати на здравље организма

Ако сте се питали како морска вода може утицати на ваше здравље, ево одговора

1689495199_shutterstock_1999257566.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Од давнина људи знају да море позитивно утиче на здравље. Научници су навели четири разлога зашто бисте на одмору што пре требало да скочите у море.

Грчки научник Хипократ, чију заклетву лекари и данас полажу када прихватају своју професију, многе своје пацијенте лечио је купањем у води богатој минералима. Савремена наука је потврдила његова сазнања.

Постоје четири здравствена разлога због којих треба одмах отиц́и на плажу и бацити се у море.

Може ојачати имуни систем

Морска вода је пуна витамина, соли, аминокиселина и микроорганизама који делују као природни антибиотици и помажу вашем телу да се бори против штетних бактерија.

Удисањем морског ваздуха у организам ц́ете унети негативно наелектрисане јоне, који су такође важни за одбрану организма. Такође, пливањем ц́ете проширити поре на кожи, што ц́е убрзати елиминацију токсина.

Може побољшати циркулацију

Пливање у великој мери доприноси квалитету рада крвотока, а топлија морска вода може ефикасно да надокнади минерале изгубљене услед стреса, лоше исхране и спољашњих загађења.

Балансира организам

Док пливате у мору, ваше тело покрец́е систем самоизлечења, смањујуц́и симптоме болести као што су астма, артритис, бронхитис и упале.

Вода богата магнезијумом опушта мишиц́е и позитивно утиче на квалитет сна, што доприноси менталној стабилности и добром расположењу.

Може позитивно утицати на кожу

Вец́ поменути магнезијум у морској води, помаже у хидратацији и спољашњем изгледу ваше коже. Ефикасан је и у смањењу црвенила и храпавих делова коже, те се препоручује особама које пате од дерматолошких проблема да што више времена проводе у мору.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas