Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Сличног су изгледа, а различитог укуса: Ево како да на прави начин разликујете семе коморача и семе кима

Семе коморача и семе кима су два популарна, укусна и најчешћа зачина на Истоку. Дакле, ево разлика и начина коришћења ова два зачина.

1614782339_Depositphotos_74456751_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Семе коморача и семе кима су два популарна зачина и неодвојиви су део индијске кухиње. Обоје су зачини са великом аромом и међусобно изгледају прилично слично. Али њихов укус и употреба у кувању су различити. Дакле, пре него што употребите било који од њих у својим припремама, боље је знати њихове разлике.

Прочитајте још: Першун и коријандер: Употреба, укус и здравствене бенифиције

1. Семе коморача припада биљци Фоеницулум вулгаре, али семе кима потиче из биљке Цуминум циминум. Обоје припадају породици Апиацеае због чега су повезани. Али међу њима постоје многе разлике.

2. Семе коморача има слаткаст укус са јаким семеном аниса и сладићем. С друге стране, семе кима нуди задимљену и земљану ноту са благом горчином. Али обоје су пођеднако укусни и ароматични.

3.Обоја семена имају пуно сличности у облику. Али постоје разлике у њиховој величини и боји. Семе коморача има зеленкасту боју, а ким је смеђе нијансе. А семе коморача је нешто веће од семена кима.

Фото: Депситос

Прочитајте још: Поморанџа спречава упалу грла, штити зубе, а маска од ње чини чудо за лице

Да ли семе коморача може бити замена за ким у рецептима? Семе коморача може се користити у рецептима као замена за ким ако само рецепт захтева кумин. Генерално се правилно меша са укусом и не даје никакав необичан укус. А коморач се може користити и у сланим и у слатким јелима.

Коморач може бити замена за ким

Али с друге стране, семе кима углавном је ограничен на слане рецепте. Може се користити у рецептима као замена која захтева семе коморача, али потпуно мења укус и претвара га у другачији препарат.

Употреба семена коморача и семена кима

Семе коморача може се користити за прављење чаја, а семе кима треба користити за давање укуса месу и другим зачињеним препаратима. Такође је важан састојак домаћег кари праха.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas