· · Komentari: 0
CITRUSI

Pomorandža sprečava upalu grla, štiti zube, a maska od nje čini čudo za lice

Ukoliko se zaželite voćnog soka, najbolje je da se osvežite onim od sveže ceđenih pomorandži.

1614599643_Depositphotos_218296768_l-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Ovaj prirodni sok pomaže u sprečavanju suvoće usne duplje, smiruje upalu desni, pomaže kod zarastanja ranica i uopšte obezbeđuje zdravlje usta. Takođe, unutrašnjom stranom pomorandžine kore možete da istrljate zube i desni.

Pročitajte još: Koren snova: Proveren kao afrodizijak, a snižava i pritisak

Sok od pomorandže sprečava nagomilavanje štetnih materija i bakterija koje se zadržavaju posebno na krajnicima, a i u grlu.

Ako se odlučite da pomorandžu jedete često, znajte da ćete tako da pomognete imunom sistemu. Samo jedna pomorandža dnevno može da zaštiti od gripa, prehlade, kašlja, kijavice. Istovremeno jedna pomorandža dnevno obara visinu holesterola u krvi.

Maska za suvo lice
Ako imate suvu kožu sameljite pomorandžu i dodajte žumance, pa sve dobro promešajte. Nanesite na lice, ostavite 20 minuta, pa isperite.
Jedna pomorandža dnevno štiti od gripa i kijavice.

Svakodnevno konzumiranje ovog voća predstavlja dobru zaštitu neurona u mozgu i kičmenoj moždini, dok antioksidansi u njemu smanjuju uticaj toksina koji se luče kada je organizam pod stresom. Na taj način smanjuje se mogućnost oštećenja na nervnim ćelijama, odnosno omogućava bezbrižno starenje, uz očuvanje bistrog uma.

Unutrašnja strana kore štiti zube i desni
Za masnu kožu i mitesere
Ako imate masnu kožu, narendajte koru pa je izgnječite prstima i nanesite na lice. Mitesere čisti suva kora koju ćete samleti, pomešati sa malo ružine vodice i na neti na lice.

Pomorandže sadrže oko 170 fitohemikalija za koje je dokazano da imaju antizapaljenska i antikancerogena svojstva, kao i sastojke koji sprečavaju stvaranje ugrušaka krvi.

Pročitajte još: Ovaj doktor se ne kupa šest godina i ne koristi dezodorans! Svakodnevno kupanje nije neophodno?

Nije zanemarljivo ni što su pomorandže vrlo dijetalne. One pomažu u eliminaciji svih toksina i nečistoća koje se talože u crevima i na taj način sprečavaju zatvor.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.