Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

Sličnog su izgleda, a različitog ukusa: Evo kako da na pravi način razlikujete seme komorača i seme kima

Seme komorača i seme kima su dva popularna, ukusna i najčešća začina na Istoku. Dakle, evo razlika i načina korišćenja ova dva začina.

1614782339_Depositphotos_74456751_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Seme komorača i seme kima su dva popularna začina i neodvojivi su deo indijske kuhinje. Oboje su začini sa velikom aromom i međusobno izgledaju prilično slično. Ali njihov ukus i upotreba u kuvanju su različiti. Dakle, pre nego što upotrebite bilo koji od njih u svojim pripremama, bolje je znati njihove razlike.

Pročitajte još: Peršun i korijander: Upotreba, ukus i zdravstvene benificije

1. Seme komorača pripada biljci Foeniculum vulgare, ali seme kima potiče iz biljke Cuminum ciminum. Oboje pripadaju porodici Apiaceae zbog čega su povezani. Ali među njima postoje mnoge razlike.

2. Seme komorača ima slatkast ukus sa jakim semenom anisa i sladićem. S druge strane, seme kima nudi zadimljenu i zemljanu notu sa blagom gorčinom. Ali oboje su pođednako ukusni i aromatični.

3.Oboja semena imaju puno sličnosti u obliku. Ali postoje razlike u njihovoj veličini i boji. Seme komorača ima zelenkastu boju, a kim je smeđe nijanse. A seme komorača je nešto veće od semena kima.

Foto: Depsitos

Pročitajte još: Pomorandža sprečava upalu grla, štiti zube, a maska od nje čini čudo za lice

Da li seme komorača može biti zamena za kim u receptima? Seme komorača može se koristiti u receptima kao zamena za kim ako samo recept zahteva kumin. Generalno se pravilno meša sa ukusom i ne daje nikakav neobičan ukus. A komorač se može koristiti i u slanim i u slatkim jelima.

Komorač može biti zamena za kim

Ali s druge strane, seme kima uglavnom je ograničen na slane recepte. Može se koristiti u receptima kao zamena koja zahteva seme komorača, ali potpuno menja ukus i pretvara ga u drugačiji preparat.

Upotreba semena komorača i semena kima

Seme komorača može se koristiti za pravljenje čaja, a seme kima treba koristiti za davanje ukusa mesu i drugim začinjenim preparatima. Takođe je važan sastojak domaćeg kari praha.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas